A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Απριλίου - Τόλμη και διεκδίκηση – Πώς θα μας επηρεάσει

 

Νέα Σελήνη Απριλίου -  Τόλμη και διεκδίκηση – Πώς θα μας επηρεάσει

Με την αμεσότητα, την ορμή και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό του πάντα έτοιμου Κριού, πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου, στις 5 και 40΄, στην 22η μοίρα και  24 λεπτά του Κριού η πρώτη Νέα Σελήνη που εκφράζει ουσιαστικά και ειδικά τη βιασύνη της αλλαγής,   η οποία συνοδεύει πάντα την εποχή της Άνοιξης.

Στη συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης και στην ανυπομονησία τους για καινούρια ξεκινήματα  ενώνουν στην ίδια περιοχή ομόφωνα τα αιτήματά τους ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Έριδα, η Δήμητρα και ο Χείρωνας. 

Η δυσαρμονική τους όψη με τον Πλούτωνα βγάζει στην επιφάνεια αρχικά τους ενδόμυχους φόβους αλλά εκ των υστέρων την αναγκαιότητα της σύγκρουσης για την αλλαγή, τον μετασχηματισμό και την αναπροσαρμογή σε κάθε τομέα, προσωπικό ή και κοινωνικό. 

 Η 23η μοίρα της Νέας Σελήνης του Κριού βρίσκεται σε μοίρα δυσαρμονίας με την 23η μοίρα του Αιγόκερου που στις αρχές του 2020 έγινε η συνάντηση του Κρόνου με τον Πλούτωνα. 

Το αποτέλεσμα αυτής της συνόδου έφερε σε κοσμικό επίπεδο το πρόβλημα της πανδημίας με όλες τις κοινωνικές  προεκτάσεις που ακολούθησαν. 

Στον νέο σεληνιακό μήνα που μόλις αρχίζει δεν αποκλείεται να δούμε εξ αιτίας αυτής της πυροδότησης εκκινήσεις δραστικές για λύσεις στα θέματα αυτά. 

Ιδιαίτερα τονίζεται ο τομέας των σχέσεων με την ιδιομοιρική δυσαρμονία της Αφροδίτης του Κριού και του Πλούτωνα. Τα θέλω ανάμεσα σε συντρόφους εκδηλώνονται εγωιστικά, υποκειμενικά και κάπως ασυλλόγιστα. 

Ο Ερμής του λόγου στον επίσης βιαστικό Κριό δημιουργεί χειμαρρώδεις αγορεύσεις που καταπατούν κάθε συναίσθημα που στηρίζει τις σχέσεις. 

Οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου στις μέρες γύρω από τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης κινδυνεύουν από λεκτικά ξεσπάσματα και εμμονικές συμπεριφορές που ευτυχώς διαρκούν λίγο… τόσο όσο χρειάζεται για εκτόνωση της έντασης. 

Οι ενάρξεις στο διάστημα του νέου σεληνιακού μήνα θεωρούνται προωθητικές μα και ιδιαίτερα ευνοϊκές καθώς η δύναμη της πίστης του Κριού στον εαυτό του, το θάρρος, ο ενθουσιασμός μα κυρίως η ορμητικότητα του δεν αφήνουν περιθώρια για πισωγυρίσματα.  Η επιτυχία αποκτά μια βεβαιότητα καθώς οι ευκαιρίες για αλλαγές που προσφέρονται τώρα, έχουν σύμμαχο τους την αρμονική όψη του Δία και του Άρη και την εύνοια της τύχης.

Η παρορμητική δράση της Νέας Σελήνης του Απριλίου μας εντάσσει επίσημα στο κλίμα της Άνοιξης και στη βιασύνη της φύσης να αποκαταστήσει τις φυσικές φθορές που προκαλεί ο Χειμώνα με την εσωστρέφεια και τον εγκλεισμό. 

Το κλίμα όμως της ελπίδας για αλλαγή και αποκατάστασης των κακώς κειμένων παρόλο που έχει άμεση επιρροή σε όλους μας, επηρεάζει επί τω πλείστον τους εκπρόσωπους των παρορμητικών Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι ειδικά του τρίτου δεκαημέρου.

Αυτοί είναι που συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα των εξελίξεων αυτής της Νέας Σελήνης και είναι οι ίδιοι που παρακινούνται να κάνουν καθοριστικά βήματα σε υποθέσεις που τους απασχόλησαν στο τέλος του 2020 καθώς η θέση του Άρη ενεργοποιεί άμεσα την Έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς.

Η επιρροή της πλανητικής συγκυρίας με τη Νέα Σελήνη του Απριλίου θα είναι ιδιαίτερη για τους Κριούς που έχουν τα γενέθλιά τους από τις 10 έως και τις 14 Απριλίου, τους Καρκίνους από τις 12 έως και τις 16 Ιουλίου, τους Ζυγούς από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου και τους Αιγόκερους από τις 10 έως και τις 14 Ιανουαρίου. 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία 

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Ερευνητικό Τμήμα Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου.
ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x