A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Απριλίου - Τόλμη και διεκδίκηση – Πώς θα μας επηρεάσει

 

Νέα Σελήνη Απριλίου -  Τόλμη και διεκδίκηση – Πώς θα μας επηρεάσει

Με την αμεσότητα, την ορμή και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό του πάντα έτοιμου Κριού, πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου, στις 5 και 40΄, στην 22η μοίρα και  24 λεπτά του Κριού η πρώτη Νέα Σελήνη που εκφράζει ουσιαστικά και ειδικά τη βιασύνη της αλλαγής,   η οποία συνοδεύει πάντα την εποχή της Άνοιξης.

Στη συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης και στην ανυπομονησία τους για καινούρια ξεκινήματα  ενώνουν στην ίδια περιοχή ομόφωνα τα αιτήματά τους ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Έριδα, η Δήμητρα και ο Χείρωνας. 

Η δυσαρμονική τους όψη με τον Πλούτωνα βγάζει στην επιφάνεια αρχικά τους ενδόμυχους φόβους αλλά εκ των υστέρων την αναγκαιότητα της σύγκρουσης για την αλλαγή, τον μετασχηματισμό και την αναπροσαρμογή σε κάθε τομέα, προσωπικό ή και κοινωνικό. 

 Η 23η μοίρα της Νέας Σελήνης του Κριού βρίσκεται σε μοίρα δυσαρμονίας με την 23η μοίρα του Αιγόκερου που στις αρχές του 2020 έγινε η συνάντηση του Κρόνου με τον Πλούτωνα. 

Το αποτέλεσμα αυτής της συνόδου έφερε σε κοσμικό επίπεδο το πρόβλημα της πανδημίας με όλες τις κοινωνικές  προεκτάσεις που ακολούθησαν. 

Στον νέο σεληνιακό μήνα που μόλις αρχίζει δεν αποκλείεται να δούμε εξ αιτίας αυτής της πυροδότησης εκκινήσεις δραστικές για λύσεις στα θέματα αυτά. 

Ιδιαίτερα τονίζεται ο τομέας των σχέσεων με την ιδιομοιρική δυσαρμονία της Αφροδίτης του Κριού και του Πλούτωνα. Τα θέλω ανάμεσα σε συντρόφους εκδηλώνονται εγωιστικά, υποκειμενικά και κάπως ασυλλόγιστα. 

Ο Ερμής του λόγου στον επίσης βιαστικό Κριό δημιουργεί χειμαρρώδεις αγορεύσεις που καταπατούν κάθε συναίσθημα που στηρίζει τις σχέσεις. 

Οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου στις μέρες γύρω από τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης κινδυνεύουν από λεκτικά ξεσπάσματα και εμμονικές συμπεριφορές που ευτυχώς διαρκούν λίγο… τόσο όσο χρειάζεται για εκτόνωση της έντασης. 

Οι ενάρξεις στο διάστημα του νέου σεληνιακού μήνα θεωρούνται προωθητικές μα και ιδιαίτερα ευνοϊκές καθώς η δύναμη της πίστης του Κριού στον εαυτό του, το θάρρος, ο ενθουσιασμός μα κυρίως η ορμητικότητα του δεν αφήνουν περιθώρια για πισωγυρίσματα.  Η επιτυχία αποκτά μια βεβαιότητα καθώς οι ευκαιρίες για αλλαγές που προσφέρονται τώρα, έχουν σύμμαχο τους την αρμονική όψη του Δία και του Άρη και την εύνοια της τύχης.

Η παρορμητική δράση της Νέας Σελήνης του Απριλίου μας εντάσσει επίσημα στο κλίμα της Άνοιξης και στη βιασύνη της φύσης να αποκαταστήσει τις φυσικές φθορές που προκαλεί ο Χειμώνα με την εσωστρέφεια και τον εγκλεισμό. 

Το κλίμα όμως της ελπίδας για αλλαγή και αποκατάστασης των κακώς κειμένων παρόλο που έχει άμεση επιρροή σε όλους μας, επηρεάζει επί τω πλείστον τους εκπρόσωπους των παρορμητικών Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι ειδικά του τρίτου δεκαημέρου.

Αυτοί είναι που συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα των εξελίξεων αυτής της Νέας Σελήνης και είναι οι ίδιοι που παρακινούνται να κάνουν καθοριστικά βήματα σε υποθέσεις που τους απασχόλησαν στο τέλος του 2020 καθώς η θέση του Άρη ενεργοποιεί άμεσα την Έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς.

Η επιρροή της πλανητικής συγκυρίας με τη Νέα Σελήνη του Απριλίου θα είναι ιδιαίτερη για τους Κριούς που έχουν τα γενέθλιά τους από τις 10 έως και τις 14 Απριλίου, τους Καρκίνους από τις 12 έως και τις 16 Ιουλίου, τους Ζυγούς από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου και τους Αιγόκερους από τις 10 έως και τις 14 Ιανουαρίου. 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία 

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Ερευνητικό Τμήμα Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x