A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Μαΐου και Σεληνιακή έκλειψη. Πώς θα μας επηρεάσουν

 

Πανσέληνος Μαΐου και Σεληνιακή έκλειψη. Πώς θα μας επηρεάσουν

Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς. 

Παρουσιάζει ενδιαφέρον μια και εκ πρώτης όψεως φαίνεται σχετικά «αθώα» όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. 

Είναι μια σεληνιακή έκλειψη, η οποία δίνει μια εικόνα «κινούμενης άμμου», μια και έχουμε ιδιαίτερη έμφαση στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, καθόσον όχι μόνο η ίδια η έκλειψη λαμβάνει χώρα στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, αλλά και ο άξονας του Ωροσκόπου όπως και αυτός του Μεσουρανήματος βρίσκονται στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και Διδύμων – Τοξότη αντίστοιχα. 

Μια τέτοια εικόνα τονίζει τη ρευστότητα των καταστάσεων, την αβεβαιότητα για το που βαδίζουμε καθώς και την ανυπαρξία σαφών πλαισίων αναφοράς σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις.

 

 Μέσα αυτό το θόλο πλαίσιο, το  οποίο υποδεικνύει και η δεσπόζουσα θέση του Ποσειδώνα στον χάρτη της έκλειψης, καλούμαστε να διαχειριστούμε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, όπου δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει η αλήθεια από το ψεύδος. 

Ο Δίας από τους Ιχθύς σε όψη εξαγώνου επιτείνει το κλίμα της ρευστότητας, καθώς μεγεθύνει τα γεγονότα και δίνει μια αδικαιολόγητη αισιοδοξία, η οποία δεν στηρίζεται σε  σταθερά θεμέλια. 

Κάθε έκλειψη σελήνης σχετίζεται με θέματα που αφορούν το λαό, και σε αυτή την έκλειψη σελήνης η πρόκληση είναι να αποτιμήσουμε την εγκυρότητα των δεδομένων με λιγοστά ή/και παραποιημένα στοιχεία.

 Ίσως μόνο αν στρέψουμε το βλέμμα μας μέσα μας και με οδηγό τα μάτια της ψυχής μας να ορίσουμε τι είναι δίκαιο και τι άδικο, τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο, ώστε να αναδυθεί μια άλλη πραγματικότητα, η οποία μας ξεγλιστρά μέσα στον ορυμαγδό της καθημερινότητας, όπως επίσης πρεσβεύει και ο Δίας στους Ιχθύς.

Αν μπορούσε κάποιος να περιγράψει την έκλειψη, θα μπορούσε αυτή να είναι το γνωστό «Δίχτυ» καθώς τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα παραπλανούν και υπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα. 

Το γεγονός ότι το τετράγωνο του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς με τη σύνοδο Ερμή-Αφροδίτης στους Διδύμους, πραγματοποιείται πάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης-Αφροδίτης του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας δείχνει εξαπάτηση του λαού, παραποιημένες εικόνες, fake news και ακατανόητες ενέργειες οι οποίες έχουν σκοπό, οι οποίες έχουν σκοπό τη διαιώνιση της πνευματικής αποχαύνωσης της κοινωνίας. 

Αν όπως γράφει ο Ιωάννης Καλπούζος «Όπου πατώ, είναι δικός μου δρόμος», καταδεικνύει την ενάργεια και την αποφασιστικότητα της αφυπνισμένης ψυχής, τότε έρχεται ξανά το «Δίχτυ» να μας θυμίσει να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας, γιατί ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ό, τι αξίζει δε φαίνεται πάντα με την πρώτη ματιά. 

Αυτό επιβεβαιώνεται από την αστρική εκδοχή της έκλειψης η οποία λαμβάνει χώρα στη 12η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού ακριβώς επάνω στο τετράγωνο του τροπικού Κρόνου με τον τροπικό Ουρανό που είναι ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. 

Ενδεχομένως να έχουμε επανάληψη γεγονότων και καταστάσεων που προέκυψαν κοντά στην Πανσέληνο του Απριλίου ή ακόμα και σε αυτήν του περασμένου Ιανουαρίου. 

Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για μια περίοδο ηρεμίας και ενδέχεται να αναζωπυρώνονται και να διεγείρονται πολιτικά πάθη, τα οποία δεν κατόρθωσαν να βρουν διέξοδο τότε. 

Τέλος η έκλειψη σε ατομικό επίπεδο  επηρεάζει τους γεννημένους  από 24 έως 28 Μαΐου, 27  έως  30  Αυγούστου,  27  έως  30  Νοεμβρίου και  από 23 έως 26 Φεβρουαρίου και όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις 3 με 7 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων.

Κατερίνα Μωραίτου  Αρχαιολόγος

 

Μέλος του ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

 

www.kosmogramma.gr

 

https://web.facebook.com/kosmogramma.gr

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x