A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Ιουνίου και Έκλειψη Ηλίου. - Πλάνες, παραπλανήσεις και ουτοπικές εκτιμήσεις

 

Νέα Σελήνη Ιουνίου και Έκλειψη Ηλίου. - Πλάνες, παραπλανήσεις και ουτοπικές εκτιμήσεις

Στον γνώριμο ρυθμό των Εκλείψεων, που πάντα έρχονται για να ταρακουνήσουν τις σταθερές της ζωής μας με τα συνοδευτικά τους γεγονότα ή την επίμονη απαίτηση τους να πάρουμε εδώ και τώρα μια ξεκάθαρη θέση απέναντι σε ότι υφίσταται, κινείται ο Ιούνιος.

 Έτσι, κορυφώνεται, με έναν τρόπο προφανώς καθόλου ευχάριστο και οπωσδήποτε όχι εύκολα διαχειρίσιμο, η πρώτη εκλειπτική περίοδος του 2021.

 Στις 10 Ιουνίου στη 1 και 53 λεπτά το μεσημέρι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 20η μοίρα των Διδύμων πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.

Η κύρια δυσαρμονική συμμετοχή του Ποσειδώνα, χωρίς τη συμμετοχή άλλων υποστηρικτικών όψεων, δυσκολεύει αρκετά την ορθή κρίση σε αποφάσεις ή την αξιοπιστία σε συνεργασίες και συνεταιρισμούς που σφραγίζονται τώρα και για όλο το διάστημα της επιρροής της Έκλειψης, που συνήθως διαρκεί ως την πραγματοποίηση της επόμενης.

Ο σχηματισμός της έχει επίσης άμεση επιρροή και σε εθνικό επίπεδο πυροδοτώντας θέματα ασφάλειας και διεθνικών σχέσεων.

Η Έκλειψη στους Διδύμους εκφράζει το αίτημά της με τον Ερμή της σκέψης και του λόγου, στην ίδια περιοχή, που διατηρώντας παράλληλα και την οργανωτική του φύση, λόγω του Ωροσκόπου στην Παρθένο κατέχει  μια ισχυρότατη θέση στο Μεσουράνημα ... αν και σε ανάδρομη κίνηση.

Η ανάδρομή του έχει την τάση να φέρνει στην επιφάνεια συζητήσεις, σκέψεις και γεγονότα του παρελθόντος, που λόγω της μη ετοιμότητας να αντιμετωπιστούν σε πραγματικό χρόνο παρέμειναν στο παρόν με αδιευκρίνιστα ερωτηματικά…

Το ζητούμενό του είναι ξεκάθαρο και δεν είναι άλλο από την τακτοποίηση αυτών των θεμάτων, πριν από κάθε νέα δράση.

Η χαοτικότητα που πάντα επικρατεί στην ανάδρομη φορά του, με τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τις παρανοήσεις που την ακολουθούν, δεν αφήνει αρκετές ελπίδες για τη γρήγορη τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων στον τομέα των σχέσεων τόσο των προσωπικών και οικογενειακών όσο και των επαγγελματικών.

Ταυτόχρονα εκφράζεται ξεκάθαρα η ανάγκη της εποχής με την Αφροδίτη να δεσπόζει στον τομέα της κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης.

Τα σχέδια στον τομέα των επαγγελματικών επιδιώκουν φανερά την οικονομική ανάκαμψη και την πολυπόθητη σταθερότητα.

Την ίδια σταθερότητα αποζητούν και οι σχέσεις μας με όλους τους άλλους, που δεν μπορούν φυσικά να σταθούν αν δεν έχουν μια ουσιαστική συναισθηματική βάση κατανόησης.

Η αρμονική συνύπαρξη είναι το βασικό ποθούμενο. Έτσι οι διαβεβαιώσεις της αγάπης σε ενδοοικογενειακά πλαίσια ή της αποδοχής σε ευρύτερα κοινωνικά φαντάζουν αναγκαίες…

Το δύσκολο πλανητικό σκηνικό δεν συμφωνεί με την ανάγκη σταθερότητας καθώς η νευρική όψη του Άρη με τον Πλούτωνα ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση την ίδια στιγμή που σχηματίζεται η δεύτερη δυσαρμονία του Κρόνου της επιβολής του πρέπει με την αμφισβήτηση και την αντίδραση του Ουρανού σε καθετί επιβεβλημένο. Στο ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα, οι όποιες συζητήσεις γίνονται αφορμές και βεβαιότητες για έντονη αντιπαράθεση.

Οι διχογνωμίες και οι εντάσεις δύσκολα εκλείπουν καθώς η επιρροή του Ποσειδώνα στον κύριο σχηματισμό της Έκλειψης επαναφέροντας στο προσκήνιο θέματα υγείας και το γνωστό θέμα της πανδημίας θολώνει για άλλη μια φορά την κρίση μας με νέα δεδομένα.

 Ό,τι καταλήγει ως συμπέρασμα ή ακόμα και βεβαιότητα αλήθειας, αυτή την εποχή, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της εξαπάτησής του Ποσειδώνα προκειμένου να επικρατήσει μια φαινομενική ανακωχή και ηρεμία στις σχέσεις όλων.

 Η δυνατότητα να πιστέψει ο καθένας μας αυτό που κυρίως έχει ανάγκη, για να νοιώσει ασφαλής σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, ακόμα και αν μέσα του βαθιά ο σπόρος της αμφιβολίας σιγοκαίει… είναι επιλογή.

Εκείνο όμως που δεν είναι επιλογή και συμβαίνει πάντα είναι μια απλή πυροδότηση που ακολουθεί σε δεύτερο χρόνο, διαλύοντας… συνήθως με άκομψο τρόπο τις ψευδαισθήσεις, τις πλάνες, τις ακούσιες ή μη παραποιήσεις. 

Η επιρροή της Έκλειψης απευθύνεται σε όλους. Άμεση είναι για τους μεταβλητούς του τέλους του δευτέρου αρχές του τρίτου δεκαημέρου, Δίδυμους 8 -12 Ιουνίου, Τοξότες 9-13 Δεκεμβρίου, Παρθένους 10 -14 Σεπτεμβρίου και Ιχθύες 8-12 Μαρτίου, καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στην 20η μοίρα της.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Το νέο φεγγάρι του Μαΐου, σχηματίζεται στις 12 του μήνα, στις 10 το βράδυ στην 21η μοίρα και 17 λεπτά του σταθερού, αμετακίνητου Ταύρου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x