A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Ιουνίου στον Αιγόκερω – Πώς θα επηρεάσει

 

 

Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω και αποτελεί ένα ανακουφιστικό τέλος από όσα έφεραν οι εκλείψεις του Μαΐου και του Ιουνίου. 

Παρατηρώντας στο χάρτη της πανσελήνου της Φράουλας όπως αλλιώς ονομάζεται, παρατηρούμε ότι αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα 6ου-12ου σε οίκους που σχετίζονται με την εργασία και την υγεία. 

Η συμμετοχή του Δία με τρίγωνο από τους Ιχθύς υπόσχεται καλές εξελίξεις και ίσως δούμε να ξεκινά η οριστική ύφεση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως επίσης θα μπορούσε να υπόσχεται και ευχάριστα νέα σε άλλα ιατρικά θέματα ή και πρωτοποριακές θεραπείες, που θα δώσουν ελπίδα σε πολλούς πάσχοντες από δυσίατα νοσήματα. 

Αλλά το δώρο της πανσελήνου δεν είναι άλλο από μια πηγαία αισιοδοξία, την πεποίθηση ότι ένα είδος «θείας πρόνοιας» βάζει τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία και τώρα ήρθε η στιγμή της χαλάρωσης και της ανακούφισης από ένα μακρύ και δύσκολο αγώνα, ο οποίος στράγγιξε τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις μας. 

Η ομορφιά του Ήλιου κάτω από την πληθωρική επιρροή του Δία να μετατρέπεται σε λάμψη. Η όψη του Ήλιου με τον Δία θεωρείται ως μια από τις πιο τυχερές όψεις καθώς αρκετές φορές φέρνει ευκαιρίες, τύχη, λάμψη, επιτυχία, ενώ η βοήθεια από ισχυρά πρόσωπα θα είναι πολύ σημαντική. Αντίθετα η όψη του Δία με την Σελήνη χαρίζει ψυχική ηρεμία, αισιόδοξη διάθεση, καλές οικογενειακές καταβολές, και πολλές φορές είναι βοηθητική όσον αφορά στην ανάρρωση από ασθένειες.  

Μπορούμε λοιπόν βάσιμα να την ονομάσουμε ως πανσέληνο της ανάρρωσης και της ελπίδας, ένα ευχάριστο διάλειμμα από μόχθους, και μια προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά. 

Βεβαίως η πανσέληνος δεν είναι απαλλαγμένη από προβλήματα καθόσον το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, που είναι ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, «αναβαθμίζεται» σε Τ-τετράγωνο με τη διέλευση του Άρη από το Λέοντα. 

Προμηνύονται εκρηκτικές καταστάσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας, χωρίς να αποκλείονται ατυχήματα σχετιζόμενα με εύφλεκτες ύλες, πολεμικές ενέργειες, τρομοκρατικά χτυπήματα κ.ο.κ.  

Στα δύσκολα αυτής της πανσελήνου συγκαταλέγεται και η αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα στον άξονα του 1ου-7ου οίκου του χάρτη της, και ίσως υποδηλώνει ένα πικρό τέλος σε κάποιο αισθηματικό ή οικονομικό θέμα, ένα είδος πένθους όπως θα μπορούσε να επιφέρει ο θάνατος κάποιου διακεκριμένου προσώπου. 

Ωστόσο το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα είναι εξαιρετικό για καλλιτεχνικές προσπάθειες, για την ανύψωση των ιδανικών μας, για τη φυγή στον κόσμο της φαντασίας και της τέχνης, όπου η ψυχή βρίσκει λύτρωση.

 Όταν η λογική συνταιριάζεται με την ευαισθησία, η ισορροπία που επέρχεται είναι θαυμαστή και αφυπνίζει την ανθρώπινη φύση, της οποίας ο σκοπός είναι το «καθ’ ομοίωση» με το Θεό.

 Τέλος η πανσέληνος σε ατομικό επίπεδο  επηρεάζει τους γεννημένους  από 22 έως 26  Ιουνίου, 24  έως  28  Σεπτεμβρίου,  22  έως  26  Δεκεμβρίου και  από 21 έως 26 Μαρτίου και όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις  πρώτες πέντε μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

Κατερίνα Μωραΐτου

Αρχαιολόγος – Μέλος Ερευνητικού Τμήματος της 

Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr

www.facebook.com/kosmogramma.gr

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x