A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το βραβείο Diana στον νεαρό Κολομβιανό, Άντζελο Καρντόνα

 

φωτο: Ο νεαρός Άντζελο Καρντόνα, φωτογραφία International Peace Bureau

Ο υπερασπιστής των Κολομβιανών ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άντζελο Καρντόνα έλαβε το βραβείο Diana προς τιμήν της αείμνηστης πριγκίπισσας της Ουαλίας, για την εξαιρετική συμβολή του στην ειρήνη στην Κολομβία.

Το βραβείο Diana θεσμοθετήθηκε το 1999 από τη βρετανική κυβέρνηση ως φόρος τιμής στην κληρονομιά της πριγκίπισσας Diana. Το βραβείο έχει γίνει το πιο διάσημο βραβείο που μπορεί να λάβει ένας νέος / μία νέα, για την κοινωνική τους δράση ή την ανθρωπιστική τους εργασία. Απονέμεται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα με το ίδιο όνομα και έχει την υποστήριξη και των δύο γιων της, του Δούκα του Κέμπριτζ και του Δούκα του Σάσεξ.

Ο Καρντόνα έχει γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 1997. Είναι ακτιβιστής για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα από την περιοχή Σοάτσα, της Κουντιναμάρκα της Κολομβίας. Από πολύ μικρή ηλικία, ενδιαφερόταν για τρόπους οικοδόμησης της ειρήνης λόγω της βίας που σημειώθηκε στην κοινότητά του. Μεγάλωσε ως ωφελούμενος αλλά και εθελοντής της χριστιανικού Ιδρύματος Herederos, που προωθεί την ανθρωπιστική εργασία και τον κοινωνικό μετασχηματισμό στον δήμο Σοάτσα.

Στην ηλικία των 19 ετών ο Καρντόνα ξεκίνησε τη δουλειά του ως υπεύθυνος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης, οργάνωση στην οποία έχει απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1910. Την ίδια χρονιά ίδρυσε την Ibero-American Alliance for Peace, προωθώντας την ειρήνευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον αφοπλισμό στην Ιβηροαμερικανική περιοχή. Στο πλαίσιο του έργου του, έχει καταγγείλει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα του σε διαφορετικά διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Βρετανικό Κοινοβούλιο, το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το συνέδριο της Αργεντινής και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ξεχωρίζει επίσης για την εργασία που έχει κάνει ενάντια στις στρατιωτικές δαπάνες. Το 2021, ο Καρντόνα με την υποστήριξη τριαντατριών μελών του Κολομβιανού Κογκρέσου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, να διατεθεί ένα δισεκατομμύριο πέσος από τον αμυντικό τομέα στον τομέα της υγείας. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να μην αγοράσει 24 πολεμικά αεροπλάνα που θα κόστιζαν 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Στις 4 Μαΐου 2021 ξέσπασαν βίαιες διαμαρτυρίες στη χώρα ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πρότασης για νέα φορολογική μεταρρύθμιση. Ο Υπουργός Οικονομικών, Χοσέ Μανουέλ Ρεστρέπο, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με το αίτημα να μην αγοράσει τα πολεμικά αεροπλάνα.

“Συγχαίρουμε όλους τους νέους αποδέκτες του Βραβείου Diana από το Ηνωμένο Βασίλειο και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συνεισφέρουν με κάποιον τρόπο ώστε να αλλάξει η γενιά τους. Γνωρίζουμε ότι λαμβάνοντας αυτή την τιμή θα εμπνεύσουν περισσότερους νέους να εμπλακούν στις κοινότητές τους και να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι ως ενεργοί πολίτες. Για πάνω από είκοσι χρόνια, το βραβείο Diana δείχνει την εκτίμησή του επενδύοντας σε νέες και νέους, ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν να κάνουν θετικές αλλαγές στις κοινότητές τους και στις ζωές των άλλων”, δήλωσε η Τέσσι Όχο, Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Diana Award.

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 28 Ιουνίου 2021 και εκεί ανακοινώθηκε ότι ο Άντζελο Καρντόνα είναι ο πρώτος Κολομβιανός που έλαβε αυτό το σημαντικό βραβείο.

ΠΗΓΗ: pressenza.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
H γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον του.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Μικρές καθημερινές λεπτομέρειες καθορίζουν την ευκολία ή τη δυσκολία της διαβίωσης των δημοτών.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύθηκαν την πανδημία του κορωνοϊού για να εγείρουν «πρωτόγνωρα» εμπόδια στην ελευθερία της έκφρασης
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ένας κήπος μέσα στο αστικό τοπίο του δήμου Παπάγου-Χολαργού δημιουργήθηκε και από την περασμένη εβδομάδα παράγει ομορφιά και δράση.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 κλείνουν τρία χρόνια από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην περιοχή της Ομόνοιας.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Βασικές μορφές απάτης από επιτείδιους μέσω του διαδικτύου
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x