A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Ιουλίου - «Mην ακούς, μη βλέπεις, μη μιλάς»

 

Στην 19η μοίρα του Καρκίνου, στην πηγή των πιο βαθιών επιθυμιών, εκεί που όλη μας η προσοχή συγκεντρώνεται στα πρακτικά θέματα της ζωής, στα υλικά αντικείμενα και στην ασφάλεια των σταθερών συναισθηματικών σχέσεων, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.

Μετά από τον δύσκολο χειμώνα με τους περιορισμούς, τον φόβο και τη μοναχικότητά που αναγκαστικά τον συνόδευε, σε κλίμα συγκρατημένης απελευθέρωσης έρχεται η Νέα Σελήνη του Ιουλίου για να δημιουργήσει ξανά βάσεις ασφάλειας στρέφοντας αρχικά ξανά το ενδιαφέρον στα θέματα της οικογένειας, του σπιτιού και της πατρίδας.

Στον σχηματισμό της η κύρια δυσαρμονία της με τον Πλούτωνα μα και την έμμεση κρυφή όψη πίεσης των τετραγώνων Κρόνου, Ουρανού, Άρη και Αφροδίτης λειτουργούν άμεσα δημιουργώντας έντονα μια αίσθηση απειλής.

 Οι δράσεις και οι αντιδράσεις μας για όλο τον σεληνιακό μήνα δημιουργούν νέα ξεκινήματα, παρορμητικές εκκινήσεις που υποκινούνται κυρίως από τον υπόκωφο και προφανώς υπερβολικό φόβο να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί πριν χαθούν τα πάντα σε υλικό μα και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Άμεσα επηρεάζονται οι Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Κριοί ιδιαίτερα του τρίτου δεκαημέρου και κυρίως οι γεννημένοι 8 – 12 Ιουλίου, 9 -13 Οκτωβρίου, 7-10 Ιανουαρίου, 6 -10 Απριλίου. Επίσης και όλοι όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στη 19η μοίρα της Νέας Σελήνης.

Η ανάγκη να φροντίζουμε τους αγαπημένους μας και να διατηρήσουμε την σιγουριά που μας προσφέρουν οι συναισθηματικές προσκολλήσεις με τους οικείους μας καθώς και να διατηρήσουμε οτιδήποτε υλικό ή και οικονομικό βρίσκετε στην κατοχή μας ξυπνούν μέσα μας μια ανυπομονησία λόγω της ανασφάλειας που εύκολα οδηγεί σε λάθους χειρισμούς.

Το συναισθηματικό κλίμα των ημερών φορτίζεται ακόμη περισσότερο από την συνάντηση του φλογερού Άρη και της ακαταμάχητης Αφροδίτης στον πύρινο Λέοντα… εκεί που η αγάπη και ο έρωτας γίνονται το κέντρο όπου γύρω του περιστρέφονται τα πάντα.

 Τα δράματα μοιάζουν αδύνατον να λείψουν σε μία τέτοια συνάντηση πόσο μάλλον τώρα που η συνάντηση των δύο αιώνιων εραστών εμπλέκεται στον σχηματισμό του σκληρού Κρόνου και του νευρικού Ουρανού.

Τα απρόοπτα γεγονότα έχουν την τιμητική μα και την τάση να δημιουργούν εντάσεις και μάλλον αναπόφευκτες συναισθηματικές συγκρούσεις. Μέσα από τις λεκτικές εκρήξεις, που λαμβάνουν χώρα κυρίως στις πρώτες μέρες της Νέας Σελήνης, μοιραία έρχονται στο φως σκληρές αλήθειες και πτυχές των σχέσεων που θα θέλαμε να αγνοούμε κυρίως για τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους στα τέλη του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαημέρου.

Ο ίδιος σχηματισμός αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς συμπίπτει, στην Αστρική του εκδοχή, με την αντίθεση της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα αφήνοντας έτσι ελάχιστες πιθανότητες για την πολυπόθητη αναζήτηση ασφάλειας των συναισθηματικών σχέσεων αλλά και την ασφάλεια των κινήσεων που γίνονται αυτή την εποχή σε θέματα που σχετίζονται με τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου εκτός από τις δυσκολίες σε προσωπικούς χειρισμούς αγγίζει και τον χάρτη της χώρας μας τονίζοντας επίσης θέματα εθνικής ασφάλειας και επικοινωνίας με τους γείτονες λαούς.

Στον ίδιο Χάρτη η απειλή ενός ακόμη εθνικού περιορισμού για λόγους υγείας που έχει ήδη ειπωθεί δεν υπόσχεται την βεβαιότητα για την εφαρμογή της καθώς στο ήδη δύσκολο κλίμα η δυσαρμονία του Ερμή με τον Ποσειδώνα θολώνει για άλλη μια φορά την κρίση με ασάφειες.

Οι σκέψεις και πολύ περισσότερο οι αποφάσεις δεν έχουν αυτή την εποχή τον χαρακτήρα του οριστικού… καθώς τίποτα δεν είναι έτσι όπως ακούγεται και τίποτα δεν είναι έτσι όπως φημολογείται. Εκείνο που συμβαίνει σε μια τέτοια επιρροή είναι ανάμεσα στα όσα λέγονται ο καθένας να πιστεύει αυτό που καθησυχάζει τον ψυχισμό του αναλαμβάνοντας την ευθύνη των όποιων αποφάσεών του.

Στον δύσκολο σχηματισμό της Νέας Σελήνης του Ιουλίου και στην επιζητούμενη ασφάλεια η θέση του ανάδρομου Δία των Ιχθύων στο Μεσουράνημα δηλώνει τη λύση αλλά και τον τρόπο ώστε να βρεθεί η ηρεμία και η ασφάλεια, αφού την κατακτήσει πρώτα ο καθένας με τον εαυτό του και μετά με όλους τους άλλους.

Η δήλωσή του Δία όπως και η προτροπή του είναι ξεκάθαρη… «αναπολώ τα γεγονότα, συγχωρώ, πιστεύω και συνειδητά πορεύομαι».

Άσπα Μόρφου  Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x