A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

5+1 Τρόποι εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

 

5+1 Τρόποι εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για τη μείωση της κατανάλωσης και την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο νοικοκυριό σας. Από απλές προσαρμογές συμπεριφοράς έως και την αντικατάσταση της ήδη υπάρχουσας παροχής σας με ένα ηλεκτρικό ρεύμα με χαμηλή χρέωση. Τα δύο κύρια κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι η εξοικονόμηση λογαριασμών κοινής ωφέλειας και η προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ είναι οι δέκα πιο συνηθισμένοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι σας, ώστε να τις αφομοιώσετε στην καθημερινότητά σας και να συμβάλλετε στη διατήρηση του οικογενειακού σας προϋπολογισμού.

 

1. Προσαρμόστε τις καθημερινές σας συνήθειες

Για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι σας, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βγείτε και να αγοράσετε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να σημαίνει και την απενεργοποίηση μιας ηλεκτρικής συσκευής ή το κλείσιμο του φωτός στο δωμάτιό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λιγότερες συσκευές υψηλής κατανάλωσης, εκτελώντας χειροκίνητα τις διάφορες οικιακές εργασίες, όπως στέγνωμα των ρούχων σας αντί να τα τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο ή πλύσιμο των πιάτων σας με το χέρι.

 

2. Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες σας

Οι παραδοσιακοί λαμπτήρες πυρακτώσεως καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειες και πρέπει να αντικαθίστανται συχνότερα από τις ενεργειακά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις τους. Οι λαμπτήρες πυράκτωσης αλογόνου, οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) και οι λαμπτήρες διόδων εκπομπής φωτός (LED) χρησιμοποιούν οπουδήποτε από 25-80 τοις εκατό λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και διαρκούν 3 έως 25 φορές περισσότερο από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες.

 

3. Εγκαταστήστε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να απενεργοποιεί αυτόματα ή να μειώνει τη θέρμανση και την ψύξη του δωματίου σας. Όταν εγκαταστήσετε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, εξαλείφετε τη σπατάλη χρήσης ενέργειας από τη θέρμανση και την ψύξη χωρίς να αναβαθμίσετε ολικά το σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης του νοικοκυριού σας.

 

4. Αγοράστε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές

Το φθηνότερο ρεύμα δεν αποτελεί αποκλειστικά τη μόνη λύση για τα έξοδα του νοικοκυριού σας. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως κατά μέσο όρο, οι συσκευές είναι υπεύθυνες για περίπου το 13% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών. Κατά την αγορά μιας συσκευής, πρέπει να δώσετε προσοχή σε δύο αριθμούς: την αρχική τιμή αγοράς και το ετήσιο κόστος λειτουργίας. Αν και οι ενεργειακά αποδοτικές συσκευές ενδέχεται να έχουν υψηλότερες τιμές αγοράς εκ των προτέρων, το κόστος λειτουργίας τους είναι συχνά 9-25% χαμηλότερο από τα συμβατικά μοντέλα.

 

5. Μειώστε τα έξοδα θέρμανσης του νερού

Η θέρμανση του νερού συμβάλλει σημαντικά στη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από την αγορά ενός ενεργειακά αποδοτικού θερμοσίφωνα, υπάρχουν τρεις μέθοδοι για τη μείωση των δαπανών θέρμανσης νερού: μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ζεστό νερό, να απενεργοποιήσετε τον θερμοστάτη στον θερμοσίφωνα σας ή να μονώσετε τον θερμοσίφωνα σας και το σύστημα των σωλήνων σας.

 

6. Εγκαταστήστε ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα

Τα παράθυρα του σπιτιού σας αποτελούν σημαντική πηγή σπατάλης ενέργειας - μπορούν να προσθέσουν έως και 10-25% του συνολικού λογαριασμού θέρμανσής σας. Για να αποφύγετε την απώλεια θερμότητας μέσω των παραθύρων σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά παράθυρα του σπιτιού σας, με μοντέρνα κουφώματα που είναι ικανά να συγκρατήσουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιό σας.

 

Γιατί να εξοικονομήσετε ενέργεια στο νοικοκυριό σας;

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σημαντική και ευεργετική για πολλούς λόγους. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, να αυξήσετε την αξία της ιδιοκτησίας σας και να προστατέψετε το περιβάλλον μέσω αυτών των απλών μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτά είναι τα σπουδαία οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από την εξοικονόμηση ενέργειας, ανεξάρτητα από το ακριβές κίνητρο συντήρησης. Κάνοντας απλώς ένα μικρό βήμα για να ζήσετε έναν πιο ενεργειακά συνειδητό τρόπο ζωής, μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε όλα τα προνόμια της ενεργειακής απόδοσης άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Οι τιμές του φυσικού αερίου με ένα άλμα 40% μέσα σε μόνον μία ημέρα ξεπέρασαν τα 160 ευρώ ανά ΜWh
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Χωρίς ηλεκτρικό θα παραμείνουν ορισμένες περιοχές της Αττικής την Τρίτη (3/8).
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πέντε κατηγορίες παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες επιδοτούνται με το νέο «Εξοικονομώ»
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Το ψέμα εχει κοντά ποδάρια και έχει τόσο δα μήκος όσο το σιδερένιο ποδάρι μιας ανεμογεννήτριας καρφωμένο στο βουνό
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων για την ενέργεια.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x