A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

H κομβική Πανσέληνος του Ιουλίου στον Υδροχόο και πώς θα επηρεάσει

 

H κομβική Πανσέληνος του Ιουλίου στον Υδροχόο και πώς θα επηρεάσει

Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου, είναι ένα κομβικό σημείο στην από δω κ πέρα μας πορεία.

Μας καλεί να έχουμε το θάρρος να υποστηρίξουμε τις απόψεις κ τις ιδέες μας, έστω κ αν αυτές δεν συμβαδίζουν με τις απόψεις κ τα πιστεύω των γύρω μας, έστω κι αν αυτές οι ιδέες απορρίπτουν το χτες με τρόπο απόλυτο και χωρίς αναστολές.

Επηρεάζει τους γεννημένους από 22 έως 25 Απριλίου, 22 έως 26 Ιουλίου, 23 έως 27 Οκτωβρίου, 21 Ιανουαρίου έως 25 Ιανουαρίου καθώς  και  όλους  όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις  πρώτες πέντε μοίρες των σταθερών ζωδίων.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως το αίτημα αυτής της πανσελήνου είναι να υπάρξουμε με τον δικό μας τρόπο και όχι με αυτόν που θέλουν οι άλλοι.

Ο Ήλιος στο Λέοντα συνδέεται με τη δημιουργική μας τάση, την ατομικότητά μας,  την αυτοαξία και τον αυτοσεβασμό μας κατά την προσέγγιση της ζωής. Είναι η θέληση της ύπαρξης, η εμπιστοσύνη και το Εγώ μας.

Η Σελήνη στον Υδροχόο πρεσβεύει την ανάγκη της ανεξαρτησίας, του να ανήκει κάποιος σε όλο τον κόσμο αλλά χωρίς να δεσμεύεται από νόρμες και ακατανόητους κανόνες.

Μια πανσέληνος στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου ακροβατεί ανάμεσα στο Άτομο και το Σύνολο, και αναζητά καθαρές κουβέντες και δυναμικές λύσεις, οι οποίες ενίοτε δεν έρχονται με ομαλό τρόπο.

Αυτή η τάση γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, καθόσον το ενεργό καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό δεν αφήνει σε ησυχία τόσο την κοινωνία, όσο και τους έχοντες την εξουσία, υπενθυμίζοντας ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και όσοι επαναπαύονται στις προηγούμενες δάφνες τους, αργότερα θα το μετανιώσουν.

Η αντίθεση Αφροδίτης-ανάδρομου Δία  που συνοδεύει αυτή την πανσέληνο είναι εξαιρετική για κοινωνικές συναναστροφές, για χαλάρωση και ερωτικές περιπέτειες, χωρίς όμως να λείπει και μια γερή δόση υπερβολής, καθόσον θα κυριαρχήσει μια διάθεση «ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε».

Η αντίθεση αυτή ωστόσο μπορεί να οξύνει και τις αντιθέσεις ανάμεσα σε συντρόφους και να διεγείρει πάθη και συγκρούσεις.

Επίσης αρκετά ανησυχητική είναι η αντίθεση του Ερμή από τον Καρκίνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και το τετράγωνό του με την Έριδα από τον Κριό, το οποίο είναι ενδεικτικό για δύσκολες και καταπιεστικές αποφάσεις που αφορούν πολύ κόσμο και που θα δυσαρεστήσουν τους πλέον αδύνατους και μη προνομιούχους της κοινωνίας.

Το κυρίως ζητούμενο αυτής της πανσελήνου είναι η αναζήτηση της ισορροπίας σε στενές σχέσεις, αυτοεκτίμηση καθώς και σε κτίσεις ή οικονομικές υποθέσεις.

Οι όψεις χιαστί του Ήλιου με το Δία και της Σελήνης με την Αφροδίτη τονίζουν την υπεραισιοδοξία, αλλά επίσης  και την απληστία, γι’ αυτό και χρειάζεται μια στοιχειώδης προσοχή και πρόνοια.

Είναι χρήσιμο να μην κάνουμε υπερβολικά ανοίγματα ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, καθώς δεν θα είναι εύκολο να τα υποστηρίξουμε στο μέλλον. Ας αφεθούμε στον λιονταρίσιο ήλιο με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής και θα ανταμειφτούμε πλουσιοπάροχα.

Κατερίνα Μωραΐτου Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x