A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Αυγούστου. Στο κέντρο της δράσης - Πώς θα επηρεάσει

 

Νέα Σελήνη Αυγούστου. Στο κέντρο της δράσης -  Πώς θα επηρεάσει 

Στην καρδιά του καυτού καλοκαιριού και ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται στη 16η μοίρα και 14 λεπτά του Λέοντα η ανατρεπτική Νέα Σελήνη του Αυγούστου.

 Με τη βασιλική λαμπρότητα που αρμόζει στον Λέοντα, τον βασιλιά του ζωδιακού, τα νέα ξεκινήματα αυτού του μήνα μοιάζουν αναπάντεχα ευνοϊκά καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα επίμονης στασιμότητας που βύθιζε εμάς και τα όνειρά μας στην ακινησία, οι ευκαιρίες που τώρα παρουσιάζονται έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν το κλίμα της απογοήτευσης μεταφέροντας δροσερά, ελπιδοφόρα μηνύματα αλλαγής.

Με την Νέα Σελήνη να ενεργοποιεί και τις δυο Εκλείψεις που προηγήθηκαν, στις 26 Μαΐου και στις 10 Ιουνίου η ενθουσιώδης κινητοποίηση της στη βάση των οικονομικών με τη ρύθμιση των οφειλών ή άλλων ανοιχτών λογαριασμών δίνει προοπτικές για νέες απρόσμενες ευκαιρίες στα επαγγελματικά κλείνοντας δια παντός τους φαύλους κύκλους του παρελθόντος.

Οι ανατροπές και οι καθυστερήσεις βέβαια με τον Ουρανό να βρίσκεται σε δυσαρμονία ίσως ανατρέψουν τον αρχικό σχεδιασμό. Αυτό όμως που κυρίως μας λέει η επιρροή του είναι να είμαστε ευέλικτοι, τολμηροί στις αποφάσεις μας και θετικοί στους καινούριους βηματισμούς. 

Ως τις 7 Σεπτεμβρίου και την επόμενη Νέα Σελήνη η τύχη ευνοεί τους πύρινους Λέοντες, Τοξότες και Κριούς ευνοώντας πρωτοποριακά τους εγχειρήματα, ενώ προειδοποιεί τους Ταύρους 2 έως 6 Μαΐου, Λέοντες 6 με 10 Αυγούστου, Σκορπιούς 6 με 10 Νοεμβρίου και Υδροχόους 3 με 7 Φεβρουαρίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προσαρμοστικοί και τολμηροί στις ανατροπές γιατί ακόμη και αν στο δρόμο τους βρεθούν σε αδιέξοδο… πάντα θα υπάρχει ένας πιο σύντομος που οδηγεί στην επιτυχία. 

Με την ολοκληρωτική επιρροή του Λέοντα για όλο αυτό το διάστημα δεν θα μπορούσε να μη μας συνεπάρει η χαρά και ο ενθουσιασμός για την ίδια τη ζωή και τις απολαύσεις της. 

Εξάλλου παραδοσιακά ο Αύγουστος, ως ο μήνας των διακοπών, των ταξιδιών και της καλοκαιρινής ραστώνης, κατέχει τη γοητεία μιας πολύτιμης πολυτέλειας λόγω της απουσίας των χρονικών περιορισμών και τις στενότητας των καθημερινών υποχρεώσεων.

Θα ήταν σχεδόν ύβρις αν σε αυτό το διάστημα δεν καταφέρουμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για μας και αν στον αφορισμό του χρόνου δεν γινόμασταν για λίγο ανέμελα παιδιά που ξεχνιούνται με παιχνίδια ή και με περιπέτειες… καλοκαιρινές. 

 Η επικοινωνία και οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα έντονες σε αυτό το διάστημα με την αντίθεση του Ερμή με του Δία. Πολλά είναι εκείνα που θα ακούσουμε αυτές τις μέρες και πολλά θα είναι αυτά που θα μάθουμε κυρίως για γεγονότα που ήδη έχουν συμβεί.

 Όσο για το αν πρέπει να τα πιστέψουμε όλα… ας έχουμε στο νου μας πως με τον Ερμή στον Λέοντα οι συνομιλητές μας και ό,τι απευθύνεται σε μας σε μαζικό επίπεδο έχουν την τάση να υπερβάλουν μόνο και μόνο για να κρατήσουν πάνω τους την προσοχή μας και το ενδιαφέρον μας αμείωτο. 

Ο έρωτας παρόλο που είναι παντός καιρού το διάστημα αυτό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο σκηνικό που διαδραματίζεται σημαντική είναι η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. 

Δημιουργώντας πάθη εξιδανικεύσεις, υπερκριτική και απογοητεύσεις είναι σίγουρα ικανή αυτή η αντίθεση μεταξύ τους να μας οδηγήσει σε δύνες… «ερωτόκυκλων» με μοιραίες και δραματικές εκβάσεις. 

Αυτές που ένας γνήσιος Λέων λατρεύει να αποδίδει υπερβολικά και θεατρικά κλείνοντας εντυπωσιακά το θεατρικό δρώμενο με μια τελευταία δραματική πράξη..

Με τον Πλούτωνα να συμμετέχει στη δυσαρμονία της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα, το παιχνίδι του έρωτα γίνεται μια σημαντική εμπειρία που αλλάζει τον τρόπο που μετράμε και υπολογίζουμε τα πάντα γύρω μας. 

Στην επιρροή της Νέας Σελήνης έως τις 7 Σεπτεμβρίου, κάτι αλλάζει.

Το ζεστό, σταθερό φως του Λέοντα δεν απειλεί τις ζωές μας και τις περιουσίες μας αντίθετα ανατρέπει τα όσα ζούμε. Και αν το ξαφνικό και το απρόσμενο είναι αυτό που μας οδηγεί στη χαρά και στη ελπίδα τότε ναι… είναι ευπρόσδεκτο σαν το ποθούμενο θαύμα. 

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x