A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η εμβληματική Πανσέληνος του Αυγούστου και πώς θα επηρεάσει

 

Η εμβληματική Πανσέληνος του Αυγούστου και πώς θα επηρεάσει

Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου στην 29η μοίρα και αποτελεί ένα grand finale σε μια περίοδο ταραγμένη, η οποία δοκίμασε πολλών την αντοχή και την υπομονή.

 Ίσως πρόκειται για την πιο «φανταχτερή» πανσέληνο της χρονιάς μια και συμμετέχει ο Δίας με σύνοδο, ο οποίος από τη μια υπόσχεται επέκταση, αισιοδοξία, λάμψη και μεγαλοπρέπεια, αλλά από την άλλη ενθαρρύνει και αλαζονικές συμπεριφορές, όπως επίσης και μια αίσθηση χαλαρότητας και τρυφηλότητας. 

Μάλιστα σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία ο Ήλιος της φετινής αυγουστιάτικης πανσελήνου βρίσκεται επάνω στο Βασιλίσκο (Regulus) το λαμπρότερο ουράνιο σώμα μετά τον Ήλιο, τη Σελήνη και την Αφροδίτη, το οποίο συνδέεται με την βασιλική εξουσία, την επιτυχία και την μεγαλοπρέπεια.

 Για τους αρχαίους Αιγυπτίους ο αστερισμός του Λέοντα ήταν ιερός, γιατί οι ευεργετικές πλημμύρες του Νείλου συνέπιπταν με την είσοδο του Ήλιου στον αστερισμό αυτό και για αυτόν το λόγο το Λιοντάρι θεωρείται το έμβλημα του καύσωνα. Από τους αρχαϊκούς χρόνους ο Λέοντας ήταν σύμβολο δύναμης και μεγαλείου και οι αρχαίοι αστρολόγοι θεωρούσαν ότι όσοι γεννιούνται κάτω από την επίδρασή του έχουν εξασφαλισμένη δόξα και δύναμη.

Στο χάρτη της Πανσελήνου παρατηρούμε ότι αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα 3ου-9ου της χώρα μας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν σε εκπαίδευση, σπουδές, διδασκαλία, μετακινήσεις, μέσα μαζικής επικοινωνίας, αθλητισμό καθώς και θέματα που έχουν σχέση με αλλοδαπούς, διεθνείς οργανισμούς και συμφωνίες με ξένες χώρες. 

Πέρα όμως από την Πανσέληνο η σημαντικότητα του άξονα 3ου-9ου τονίζεται ακόμα περισσότερο από την παρουσία του Ερμή και του Άρη στη μέση της Παρθένου, καθώς και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς. 

Η σύνοδος Ερμή-Άρη μάλιστα σε άμεση ανταπόκριση με το γενέθλιο Άρη της Ελλάδας, ενδεχομένως να είναι δηλωτική για ένταση και κάποιου είδους θερμού επεισοδίου, ωστόσο λειτουργεί «ανακουφιστικά» απέναντι στο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού και ενδεχομένως να αμβλύνει τις δυσάρεστες συνέπειες αυτής της όψης, η οποία θα μας απασχολήσει έως τις αρχές του 2022. 

Αυτός ο συνδυασμός μας καλεί να επικοινωνήσουμε ό,τι μας ενοχλεί και μας πληγώνει ακόμα και με έντονο ή τραχύ τρόπο, και να αναζητήσουμε καινότομες λύσεις απέναντι σε καταστάσεις που λιμνάζουν και μας ταλαιπωρούν ψυχικά. 

 Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το μεγάλο τρίγωνο της Αφροδίτης από το Ζυγό με τον Κρόνο από τον Υδροχόο και τη Δήμητρα από τους Διδύμους, το οποίο χαρίζει λογική συγκερασμένη με ευαισθησία, ευνοεί τις σοβαρές συζητήσεις, σταθεροποιεί συναισθηματικές σχέσεις που αξίζουν και θέτει γερά θεμέλια σε διαπραγματεύσεις οικονομικού και όχι μόνο περιεχομένου. 

Σε ότι αφορά την ερωτική ζωή οι σχέσεις που θα ξεκινήσουν αυτή την χρονική περίοδο θα έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, χωρίς να έχουν έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, παράλληλα όμως μπορεί να είναι σχέσεις με μεγάλη ηλικιακή διαφορά. 

Τέλος η Πανσέληνος  σε ατομικό επίπεδο  επηρεάζει τους γεννημένους  από 20 έως 24  Αυγούστου,  22  έως  26  Οκτωβρίου,  17  έως  21  Φεβρουαρίου και  από 20 έως 24 Μαΐου και όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις 28 με 29 μοίρες των σταθερών ζωδίων (Σκορπιοί, Ταύροι, Υδροχόοι Λέοντες) καθώς και αυτούς των πρώτων δυο μοιρών των μεταβλητών (Ιχθύες Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες).

 

Κατερίνα Μωραΐτου – Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x