A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου - Τοπίο στην ομίχλη. Πώς θα μας επηρεάσει

 

Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου - Τοπίο στην ομίχλη. Πώς θα μας επηρεάσει

Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.

Με τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης στη 14η μοίρα και 38 λεπτά της Παρθένου στις 7 Σεπτεμβρίου στις 3 και 52 λεπτά τα ξημερώματα, τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, της εργασίας και του προγραμματισμού των οικονομικών μας υποχρεώσεων, αποκτούν  πρωτεύουσα σημασία.

Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αυταξίας μέσα από την ικανότητα να επιβαλλόμαστε και να επιβιώνουμε σε υλικό επίπεδο, είναι το σημαντικότερο κέρδος και το όπλο να αντιμετωπίσουμε τη ρευστότητα της εποχής. 

  Η ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες ζωής και να κατορθώσουμε να έχουμε τη γενική αποδοχή και την επιτυχία στους επαγγελματικούς κυρίως στόχους με τον σχηματισμό Αφροδίτης, Πλούτωνα, Μεσουρανήματος, συνοδεύεται από μια μεγάλη δύναμη θέλησης που θα μπορούσε όμως να φτάσει στα όρια της εμμονής για επιτυχία, με κάθε κόστος… 

Το ζητούμενο της ασφάλειας είναι έντονο και στον νέο σεληνιακό μήνα τονίζεται άλλη μια φορά  ο άξονας της οικονομικής και συναισθηματικής κατοχής. Τα νέα ξεκινήματα σε αυτό το διάστημα δεν θα μπορούσαν να μην έχουν στόχο τη σταθερότητα στους βασικούς αυτούς τομείς της ζωής μας και με μια πρώτη ματιά να μην είναι ελπιδοφόρα.

Με την εργατικότητα και τον σωστό προγραμματισμό της Παρθένου καθώς και με την εξαιρετική συμμαχία της ευνοϊκής επιρροής του Ουρανού… που πάντα υποστηρίζει όσους έχουν την τόλμη να διεκδικούν. 

Στον νέο σεληνιακό μήνα η εργατικότητα, η υπευθυνότητα και ο λεπτομερής προγραμματισμός της Παρθένου θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα στον καθένα μας να κερδίσει το στοίχημα της προσωπικής του σταθερότητας αν η δυσαρμονική επιρροή του Ποσειδώνα προς τη Νέα Σελήνη δεν αποσυντόνιζε την όλη μας προσπάθεια, με τις διασπαστικές παρεμβολές του. 

 Παρόλες τις φιλότιμες και φιλόπονες προσπάθειες να τοποθετήσουμε τη ζωή μας σε σταθερές βάσεις με αυτή την χαοτική επιρροή της διάσπασης της προσοχής καθώς και της θολότητας της παραπλάνησης. όλα μοιάζουν να λειτουργούν στοχευμένα εναντίον μας. 

Τη γενική ευθύνη για ατυχίες και εμπόδια σε κάθε προσπάθεια. αναλαμβάνει η δυσαρμονία του ίδιου Ποσειδώνα προς τον Άρη της δράσης μας. 

Μια ενέργεια που ίσως ήδη έχουμε αισθανθεί καθώς είναι ενεργή από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Η παραπλάνηση που προκαλείται από τη σύγκρουση των δύο πλανητών έχει τη μορφή των ψευδαισθήσεων, όπως οι παρενέργειες που κυρίως προκαλούνται από τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών, που ούτως ή άλλως ανήκουν στη δικαιοδοσία του Ποσειδώνα.

 Στη θολότητα μιας τέτοιας επιρροής, όπως είναι προφανές, δύσκολα αποφεύγουμε την αστοχία και τελικά τον θυμό και την απογοήτευση καθώς σε κάθε επιμελώς σχεδιασμένη και μελετημένη μας κίνηση, ο στόχος μοιάζει να μετακινείται και να χάνεται εντελώς παράλογα, σαν κάποιος ή κάτι μας εμπαίζει διασκεδάζοντας με μας και τη σταδιακή εξασθένηση των δυνάμεών μας…

Η μυϊκή αδυναμία και η εξασθένηση είναι συμπτώματα ενδεχόμενα σε προσωπικό επίπεδο ενώ σε συλλογικό οι αλλεργίες ή οι επιδημικές ασθένειες που ήδη υπάρχουν έχουν την τάση να πυροδοτούνται. 

Στο ήδη ασθενικό κλίμα η σχηματιζόμενη δυσαρμονία του Πλούτωνα με την Έριδα πλήττουν άμεσα τον αστεροειδή Υγεία στο Ωροσκόπιο της χώρας μας, σημαίνοντας έτσι το επόμενο και ίσως και τελευταίο κύμα της πανδημίας.  

 Στον ίδιο Αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας η σημαντική αντιπαράθεση του Άρη και του Ποσειδώνα δεν περνά καθόλου αδιάφορα. Η προσαρμογή του πάνω στο γνωστό σχηματισμό τετραγώνων μεταξύ της Σελήνη, της Αφροδίτη, και του Άρη έχει την τάση να ενεργοποιεί άμεσα τις χρόνιες αντιθέσεις, διχασμούς και αντιπαραθέσεις αυτού του λαού. 

Οι αιτίες αυτή τη φορά για διχασμούς και αντιπαραθέσεις είναι ξεκάθαρες καθώς στο Ωροσκόπιο της Ελλάδας η Νέα Σελήνη αντιστοιχεί στον 5ο οίκο των παιδιών. 

Στον ίδιο άξονα η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα, που εκτός των άλλων μιλά και για φαρμακευτικά παρασκευάσματα, δημιουργεί έναν δύσκολο σχηματισμό και την πρόκληση για μια ακόμη εθνική αντιπαλότητα… που τώρα στήνει την αρένα της πάνω στον ευαίσθητο τομέα των παιδιών. 

Με το πέρασμα στην εποχή του φθινοπώρου η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου ως πλανητική συγκυρία ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων για όλους μας. Ιδιαίτερα απαιτητικές προβλέπονται οι επιδιώξεις του νέου σεληνιακού μήνα για τους Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου κυρίως για τους γεννημένους 3 έως 7 Ιουνίου, 5 έως 9 Σεπτεμβρίου, 4 έως 8 Δεκεμβρίου και 3 έως 7 Μαρτίου καθώς και για όλους όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή και το Μεσουράνημά τους γύρω από την 14η μοίρα της Νέας Σελήνης. 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία 

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

  

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου.
ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x