A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Οκτωβρίου και πώς θα μας επηρεάσει - Ποιος αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω… « πόλεμος πατήρ πάντων»

 

Νέα Σελήνη Οκτωβρίου και πώς θα μας επηρεάσει - Ποιος αλήθεια είμαι εγώ και που πάω… « πόλεμος πατήρ πάντων»

Μετά την επίσημη έναρξη της εποχής του Φθινοπώρου και τη γενική του τάση για οργάνωση όλων των παραμέτρων της ζωής μας, στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στη 13η μοίρα και 25 λεπτά του Ζυγού, εστιάζοντας την προσοχή μας στον σημαντικότατο τομέα των σχέσεων.  

Ο γάμος, οι συνεργασίες, οι συνεταιρισμοί, οι συμβιώσεις και όλα αυτά τα συν της συνύπαρξης μας με όλους τους σπουδαίους «άλλους» που κατέχουν μια καίρια θέση στη ζωή μας, γίνονται ζητούμενα που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα σε αυτόν τον νέο σεληνιακό μήνα, έως τις 4 Νοεμβρίου και τον σχηματισμό της επόμενης Νέας Σελήνης. 

Η συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης στον άξονα την επικοινωνίας προδιαθέτει ώστε τα νέα ξεκινήματα και οι ενάρξεις που γίνονται το διάστημα αυτό σε κάθε μορφή σχέσης, φιλική, συνεργατική, ερωτική να έχουν μια επικοινωνιακή δυνατότητα, ικανή να φέρει ίσως συνεννόηση.   

Η θέση τους στον 9ο οίκο του Ωροσκοπίου, μας μιλά για εξέλιξη που αν δεν επιδρά στις βάσεις της κάθε σχέσης, σίγουρα θα υπάρξει σε προσωπικό επίπεδο εκεί που η αντίληψη συναντά την κοινή λογική. Κυρίως θα υπάρξει εκεί που η δικαιοσύνη και η ηθική γίνονται οι βάσεις για την ανάπτυξη της φιλοσοφίας και της πίστης στο Θεό… στο ανώτερο. Κάπου  εκεί ανάμεσα στις αξίες βρίσκονται τα θέλω του καθενός μας.

Στον σχηματισμό αυτής της Νέας Σελήνης συμμετέχουν άμεσα και νευρικά ο Άρης και ο Ερμής, που λόγω της αναδρομής του έχει την τάση να επαναφέρει σκέψεις και σχέσεις με εκκρεμότητες από το παρελθόν ή να αξιολογεί την πορεία των σχέσεων που ήδη υπάρχουν.

 Η αρμονική όψη του επίσης ανάδρομου Κρόνου στη συνάντηση όλων των πλανητών αφήνει τα περιθώρια και τις ελπίδες ώστε μετά από την επικοινωνία να μπορέσουν να επαναπροσδιοριστούν και να σταθεροποιηθούν οι σχέσεις σε νέες βάσεις ακόμα και αν οι τόνοι με τον παρορμητικό Άρη ανέβουν επικίνδυνα. Μα όμως χαρίζεται τίποτα χωρίς διεκδίκηση και χωρίς μάχες;

Και αν όλα στην πάροδο του χρόνου χάνονται καθώς οι πληγές γιατρεύονται και οι μεγάλες εντάσεις ξεχνιούνται… τα λόγια που πονάνε μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη. 

Όπως αυτά τα λόγια που- από τις πρώτες μέρες της Νέας Σελήνης με τη δυσαρμονία του Ερμή με τον Πλούτωνα και τη διογκωτική επιρροή του Δία- θα μπορούσαν να δραπετεύουν από τα χείλη σωρηδόν σαν καυτά βέλη και να βρίσκουν επώδυνα τον στόχο τους.  

 Η ίδια δυσαρμονία όμως έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, εσωτερικό και προσωπικό. Προφανώς τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά και οι πληγές ελάχιστες αν- αφαιρώντας κάθε εμμονική εγωιστική διάθεση πριν από κάθε εξωτερική επίθεση- επιτρέπαμε στην εσωτερική φύση του ανάδρομου Ερμή να βουλιάξει στο βάθος της ψυχής του Πλούτωνα και στο έδαφος του Ζυγού, να αναζητήσει την ισορροπία πρώτα μέσα μας.

 Πώς αλήθεια θα μπορέσει κανείς να βρει  τη δίκαιη ισορροπία και τη αρμονία στις σχέσεις του με τους άλλους αν πρώτα δεν βρει την επαφή με τον εαυτό του και τα ζητούμενά του; Αυτή η δράση είναι  διαθέσιμη επιλογή και φυσικά ο μόνος τρόπος όχι μόνο να απομακρυνθούμε από ανώφελες διαμάχες αλλά να εστιάσουμε στα δικά μας θέλω… αυτά πρέπει να διεκδικήσουμε. 

Η ίδια τακτική είναι απαραίτητη και σε εθνικό επίπεδο εφόσον η δράση του Άρη στον Ζυγό αναμοχλεύει και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών κυρίως σε διπλωματικό επίπεδο μα και μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων. 

Οι εκλογές είναι συνήθως δικό του αποτέλεσμα και όχι άδικα καθώς πάντα η συσπείρωση και η ομοφωνία του λαού είναι αυτή που ενισχύει την άμυνα της χώρας.

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου κάνει την έναρξη ορίζοντας έναν σεληνιακό μήνα όπου οι σχέσεις όλων με όλους θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Κάποιες από αυτές ίσως να έχουν κλείσει τον κύκλο τους για κάποιες άλλες όμως αξίζει να πολεμήσουμε.

Οι πλανητικές ενέργειες του μήνα μας αφορούν όλους. Ιδιαίτερα έντονες θα είναι για τους Ζυγούς, Αιγόκερους, Κριούς και Καρκίνους του δεύτερου δεκαημέρου κυρίως για αυτούς που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους στις 4 έως στις 8  Οκτωβρίου, 1 έως 5 Ιανουαρίου, 1 έως 5 Απριλίου και 3 έως 7 Ιουλίου καθώς και για όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 14η μοίρα της Νέας Σελήνης.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.kosmograma.gr

www.facebook.com/kosmogramma.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x