A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη – Η εμπνευσμένη επικοινωνία. Πώς θα επηρεάσει

 

Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη – Η εμπνευσμένη επικοινωνία. Πώς θα επηρεάσει

Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον  άξονα  Ταύρου – Σκορπιού στις  27 μοίρες και 15 λεπτά  στις  11 το πρωί ώρα Ελλάδας  και  επηρεάζει  τους  γεννηθέντες  στις  18-22 Νοεμβρίου, 14-18 Φεβρουαρίου, 16-20 Μαΐου, 19-22 Αυγούστου καθώς  και  όλους  όσους  έχουν  προσωπικούς πλάνητες  ή  Ωροσκόπο  ή  Μεσουράνημα  στις  25 με  29 μοίρες  των  σταθερών ζωδίων.

Μια έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού μιλά για οικονομικά θέματα, για θέματα ασφάλειας, για αξίες και κεκτημένα και πως εμείς αντιδρούμε απέναντι σ’ αυτά. 

Σε αυτή την έκλειψη συμμετέχει με τρίγωνο ο Πλούτωνας και με τετράγωνο ο Δίας καθιστώντας την αρκετά σημαντική γιατί τονίζει ακόμα περισσότερο την οικονομική διάσταση χωρίς να λείπουν τάσεις υπερβολής καθώς και υπεραισιοδοξία. 

Όπως σε κάθε σεληνιακή έκλειψη τονίζονται θέματα που έχουν σχέση με το λαό, με το συλλογικό ασυνείδητο να αναδύεται με ορμή και να απαιτεί λύσεις για τη δύσκολη οικονομική του πραγματικότητα. 

Καθώς είναι η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού οι οποίες θα λάβουν χώρα τα έτη 2022-2024, αποτελεί προάγγελο σημαντικών αλλαγών και κλονίζουν την αίσθηση ασφάλειάς μας. 

Δηλωτική της νέας κατάστασης είναι η επικείμενη ενεργειακή κρίση, η οποία ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, καθώς και η εκρηκτική άνοδος των τιμών βασικών αγαθών, η οποία πλήττει κυρίως τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

Ο Σκορπιός άλλωστε συνδέεται με το υπέδαφος, τα ορυκτά καύσιμα, το πετρέλαιο και η έμφαση στο σταθερό σταυρό εδώ και πολύ καιρό αρχικά με τη διέλευση των βαρέων πλανητών και τώρα με τη σειρά των εκλείψεων, θυμίζει την ενεργειακή κρίση των αρχών της δεκαετίας του 1970, όπου το σοκ των τιμών του πετρελαίου το 1973 μαζί με το κράχ του χρηματιστηρίου το 1973-1974, έχουν θεωρηθεί ως το πρώτο γεγονός μετά το Κράχ του 1923 που είχε μόνιμο οικονομικό αποτέλεσμα.  

Σε αυτό το κλίμα κινείται και ένας άλλος σημαντικός πλανητικός σχηματισμός το Τ-τετράγωνο του Άρη-Κρόνου-Ουρανού, ο οποίος πυροδοτεί απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, ταραχές, ωμή βία και μια διάθεση του στυλ «Ως εδώ και μη παρέκει». 

Αυτός ο σχηματισμός έχει άμεση ανταπόκριση με το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας» και ίσως είναι δηλωτικός μιας κυβερνητικής κρίσης, η οποία θα προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. 

Δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια αποκάλυψη για κυβερνητικούς αξιωματούχους, η οποία θα προκαλέσει αίσθηση και θα συζητηθεί αρκετά, παρά τη διάθεση να αποκρυφτούν τα αποτελέσματά της.

Ωστόσο αυτή η έκλειψη έχει και τα θετικά της στοιχεία όπως εκφράζονται από τα τρίγωνα Ερμή με τον Ποσειδώνα και της Αφροδίτης με τον Ουρανό, και αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «Η εμπνευσμένη επικοινωνία φέρνει συναισθηματική και οικονομική ανανέωση». 

Ειδικά το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό το οποίο θα είναι ενεργό μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2022 δίνει κεραυνοβόλους έρωτες, συναρπαστικά ρομάντσα, εύνοια σε πρωτοποριακά είδη τέχνης και σε νέες προσεγγίσεις οικονομικών θεμάτων. 

Ευνοούνται μεταξύ άλλων καλλιτεχνικές προσπάθειες που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και διαδίδονται μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με λίγα λόγια μόνο η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο μέσα στο ζόφο που ζούμε. 

 

Κατερίνα Μωραΐτου – Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x