A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου – Ολική Έκλειψη Ηλίου - H ελεγχόμενη χαρά μας

 

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου – Ολική Έκλειψη Ηλίου-  H ελεγχόμενη χαρά μας

Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021. Το φαινόμενο της πραγματοποιείται με την απαιτούμενη Νέα Σελήνη στις 4 Δεκεμβρίου στις 9 και 43 λεπτά το πρωί, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών.

 Με την τελευταία αυτή Έκλειψη στον άξονα των Διδύμων και του Τοξότη, κλείνει ένας κύκλος, ενάμιση περίπου χρόνου, όπου τα θέματα της επικοινωνίας και της πληροφόρησης των αεικίνητων Διδύμων καθώς και της δικαιοσύνης, της φιλοσοφίας και της πίστης του αισιόδοξου Τοξότη, έρχονται ως ζητούμενα για μια τελευταία φορά μέσα από αυτή την συγκυρία.

Στους ασθενικούς και φοβικούς καιρούς που διανύουμε προφανώς άλλαξαν πολλές από τις συνήθειες μας. Η πολύωρη παραμονή στον χώρο του σπιτιού αλλάζει τις σχέσεις της οικογένειας. Ο ίδιος χώρος και η ασφάλεια που προσφέρει τον μετατρέπει επίσης και σε χώρο διασκέδασης αλλά και ως χώρος εργασίας για πολλούς. Επίσης οι διαφυγές μέσω των ταξιδιών πραγματοποιούνται με προϋποθέσεις. Καθώς και οι στόχοι και τα όνειρα για το μέλλον δεν μπορούν εύκολα να δρομολογηθούν κάτω από την πίεση της αβεβαιότητα για της συνθήκες της επόμενης μέρας.

 Η συνάντηση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στον σχηματισμό της Έκλειψης αποτυπώνει όλες αυτές τις σαρωτικές αλλαγές. Αυτό που κυρίως όμως εκφράζει δυνατά και καθαρά είναι ότι δεν υπάρχει πια αυθόρμητη χαρά μόνο ελεγχόμενη…

Η ανάγκη της ελευθερίας στην συγκυρία της  Έκλειψης του Δεκεμβρίου είναι έντονη μα και ασαφής. Η επιρροή του Ποσειδώνα στον σχηματισμό του Ήλιου, της Σελήνης και του Ερμή ενδυναμώνει τη χαοτικότητα, τη δυσπιστία… αλλά και την εξάπλωση του ιού.

 Η παρουσία του Ερμή επίσης στον Τοξότη και σε στενή σχέση με τον σχηματισμό της, έχει την τάση να φέρνει νέες ειδήσεις που δεν αποκλείεται να έχουν και τη μορφή καινούριων νόμων για τον περιορισμό της ασθένειας, που όμως επιδρούν και στην αύξηση της διχογνωμίας.

Στον ίδιο χρόνο ο Ουρανός της αλλαγής μα και της επανάστασης βρίσκεται σε δυνατή θέση, στον άξονα οικογένειας και κοινωνίας. Η πιεστική του όψη προς τον σχηματισμό της Έκλειψης μιλά για αλλαγές που όμως προκαλούν δυσφορία. 

Η έντονη επιθυμία για επιστροφή στις συνήθειες του χθες έχει την τάση να οδηγεί σε βιαστικές κινήσεις, επιπολαιότητες ακόμα και φανατισμούς, με την αντιπαλότητα του Δία με τον Άρη. Με την αστρική εκδοχή του Ποσειδώνα να μεταφέρεται πάνω στον Δία δεν υπάρχει συγκράτηση κυρίως γιατί όλα υποκινούνται από μια ένταση εσωτερική, ασυλλόγιστη και τελικά βλαβερή για όλους.

Η υπερβολή όμως ποτέ δεν ευνόησε κανέναν και προφανώς το αποτελέσματα της να είναι καταστροφικά. Η επιρροή του Κρόνου που συστήνει συγκράτηση και λογική διαχείριση έχει  μια υποστηρικτική δράση.

 Η επιβολή περισσοτέρων περιορισμών καθώς πλησιάζουμε στις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων δεν είναι απίθανη. Η σχηματιζόμενη όψη σύγκρουσης μεταξύ της αντίδρασης Ουρανού και του κατεστημένου του Κρόνου που συστήνεται για τρίτη φορά μέσα στο 2021 δίνει την ευκαιρία να εκδηλωθούν διαμάχες λόγω των διχογνωμιών και των πολλών αντιδράσεων.

Η εκλειπτική περίοδος του χειμώνα, κλείνει με μια Έκλειψη ακραία όπου μας καλεί να επιστρατεύσουμε, στο πνεύμα του Τοξότη, τις υπεραξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της απόλυτης ηθικής. Το πολεμικό κλίμα είναι πραγματικά φανερό. Η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού δεν είναι τόσο αβέβαιη όσο προκαθορισμένη… γιατί το κακό πάντα κρύβει μέσα του τον σπόρο της αυτοκαταστροφής του.

 Η αλλαγή είναι φανερή σε όλους εξαιτίας των γεγονότων που εξελίσσονται. Μέσα από αυτές τις συγκυρίες λόγω της χαοτικότητας στον άξονα της αντίληψης και της επικοινωνίας μας καλεί όλους και έναν έναν προσωπικά να πάρουμε θέση απέναντι σε όσα εξελίσσονται. Κυρίως και να δώσουμε απαντήσεις στις αναρωτήσεις μας…. Αλήθεια; Ποιες από τις πληροφορίες που δέχομαι είναι αληθινές; Πού βρίσκεται η δικαιοσύνη, η νομοτέλεια και η απόλυτη ηθική; Ποιά είναι η θέση μου;

Οι ερωτήσεις απευθύνονται σε όλους. Αρχικά όμως ο λόγος δίνεται στους Τοξότες γεννημένους από 2 έως 6 Δεκεμβρίου, Διδύμους από 1 έως 5 Ιουνίου , Ιχθύες από 1 έως 5 Μαρτίου και Παρθένους από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου καθώς και σε όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 13 μοίρα της Έκλειψης.    

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x