A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Δεκεμβρίου – Το μεγάλο φινάλε. Πώς θα επηρεάσει

 

Πανσέληνος Δεκεμβρίου – Το μεγάλο φινάλε. Πώς θα επηρεάσει

Η  πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη λίγες μέρες πριν το  χειμερινό ηλιοστάσιο και αποτελεί το μεγάλο φινάλε μιας χρονιάς που υπήρξε πλούσια σε γεγονότα. 

Το 2021 υπήρξε μια χρονιά που αφήνει την κοινωνία εξουθενωμένη από υγειονομικά και άλλα μέτρα που δε λειτούργησαν, απογοητευμένη από μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργησαν οι ταγοί της, παραπλανημένη λόγω της ελλιπούς και διαστρεβλωμένης πληροφόρησης. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα έχει κάνει ήδη αισθητή την εμφάνισή της η οικονομική ύφεση, η οποία θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και θα είναι το απότοκο της υγειονομικής κρίσης, όπως περιγράφεται από το τρέχον τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, το μακροαστρολογικό στοιχείο της διετίας που διάγουμε και το οποίο αρχίζει να γίνεται μέσα στο Δεκέμβριο όλο και πιο στενό. 

Έχουμε μια πανσέληνο στην 27η μοίρα του άξονα στην οποία συμμετέχουν ο Δίας με στενή όψη εξαγώνου και ο Ποσειδώνας με μια αρκετά ανοιχτή όψη τετραγώνου. 

Στο χάρτη της πανσελήνου παρατηρούμε ότι ο ωροσκόπος της βρίσκεται πολύ κοντά στον Άρη της Ελλάδας γεγονός που στρέφει την προσοχή μας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, διακρατικών συμφωνιών και σε ασκήσεις διπλωματίας. 

Μια πανσέληνος που συνοδεύεται από το Δία τονίζει την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών μας, επιδεικνύει την παιχνιδιάρικη και αμέριμνη διάθεσή μας, μας καλεί να είμαστε ξένοιαστοι, να εντρυφήσουμε στις χαρές της ζωής και στην καλοπέραση, ωθεί σε χαλαρότητα και στην αντίληψη ότι για αύριο έχει ο Θεός. 

Αν κάποιες παλιές αντιλήψεις είχαν μπλοκάρει το δρόμο της πνευματικής ανάπτυξης μας, τώρα γίνεται σαφές τι εξυπηρετεί τον ανώτερο σκοπό μας και η αισιοδοξία μπορεί να γίνει η αφετηρία για να κάνουμε σοφές επιλογές. 

Μια πανσέληνος στον άξονα Διδύμων – Τοξότη τονίζει την παρόρμηση να ζήσουμε τη ζωή σαν περιπέτεια, να εκφράσουμε τις πεποιθήσεις μας με θάρρος και ειλικρίνεια και το σύνθημά της θα μπορούσε να είναι «Μέσα από τη μάθηση η ζωή διευρύνεται και γίνεται ωραία». 

Ωστόσο για να μην αποδειχθούν χίμαιρες όλα τα καλά που προσφέρει ο Δίας χρειάζεται και μια γερή δόση ρεαλισμού, κάτι που στην πράξη αποδεικνύεται δύσκολο λόγω της συμμετοχής του Ποσειδώνα έστω και με ανοικτό τετράγωνο από τους Ιχθύς. 

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, και οφείλουμε να έχουμε ανοικτά τα μάτια της ψυχής μας για να μην απογοητευτούμε, όταν κάτι δεν πάει όπως τα υπολογίζουμε. 

Το άλλο σημαντικό στοιχείο αυτής της πανσελήνου είναι η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στην 25ο του Αιγόκερω, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2022 λόγω της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης, αλλά η επιρροή της εκτείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Απριλίου του 2022, καθόσον σχηματίστηκε πρώτη φορά κατά την έκλειψη ηλίου της 4ης Δεκεμβρίου 2021. 

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι αυτή η όψη λαμβάνει χώρα στο δεύτερο οίκο του χάρτη της πανσελήνου. Ο δεύτερος οίκος μιλάει για κτήσεις υλικές και συναισθηματικές και εκεί μπορεί να ανιχνευθεί αν κάποιος αισθάνεται ασφαλής ή όχι και αν γαντζώνεται στα υλικά αγαθά για να καλύψει τα ψυχικά κενά του. 

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα ξυπνά πάθη, δίνει σκοτεινό χρώμα στο sex, βαθαίνει τα συναισθήματα σε σημείο εμμονής, και πολλές φορές οδηγεί σε χειραγώγηση σωμάτων και ψυχών. Σχέσεις που δημιουργούνται κάτω από αυτή την όψη δεν είναι σε καμιά περίπτωση επιφανειακές και ενώ η διάρκεια τους ενδεχομένως να μην είναι μεγάλη, το αποτύπωμά τους μένει για πάντα στην ψυχή. 

Κάτω από τέτοια όψη οι άνθρωποι μεταμορφώνονται είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, αλλά πως θα καταλήξει το πράγμα εξαρτάται από τον προσωπικό χάρτη. 

Τέλος η πανσέληνος σε ατομικό επίπεδο  επηρεάζει τους γεννημένους  από 17  έως 21 Ιουνίου, 18  έως  22  Σεπτεμβρίου,  17  έως  21  Δεκεμβρίου και  από 16 έως 20 Μαρτίουκαι όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις 25 με 29 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων.

Κατερίνα Μωραΐτου – Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

 

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x