A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

«Επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας στη Βόρεια Εύβοια»: Αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού για μελισσοκόμους

 

«Επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας στη Βόρεια Εύβοια»: Αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού για μελισσοκόμους 

 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις για την υποστήριξη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας στη Βόρεια Εύβοια», που αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Συγκεκριμένα, με στόχο την κάλυψη των αναγκών σε επαγγελματικό εξοπλισμό για μελισσοκόμους στις περιοχές του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» προχώρησε στην αγορά ενός ζυμωτηρίου παρασκευής μελισσοτροφής, το οποίο παραδόθηκε στο Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας «Η Κυψέλη» στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

 

Δεδομένης της δυσκολίας εξεύρεσης τροφής στο φυσικό περιβάλλον τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, το ζυμωτήριο αποτελεί μία ζωτικής σημασίας λύση για τους μελισσοκόμους, ώστε να διασώσουν τα μελίσσια τους. Με πρώτες ύλες, όπως μέλι, γύρη, πρωτεΐνες και βιταμίνες, το ζυμωτήριο έχει δυναμικότητα παρασκευής έως και 350 κιλών μελισσοτροφής την ώρα. 

 

Ο κ. Ευστάθιος Αλμπάνης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «Η Κυψέλη» ανέφερε σχετικά με τη δωρεά τεχνικού εξοπλισμού: «Το ζυμωτήριο αποτελεί για τους μελισσοκόμους του Συνεταιρισμού μια σημαντική βοήθεια για να επιβιώσουν τα μελίσσια μας αυτόν τον χειμώνα. Με τον εξοπλισμό αυτό έχουμε τη δυνατότητα να παρασκευάσουμε τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας και ποιότητας, χρησιμοποιώντας τα δικά μας υλικά και μειώνοντας έτσι το κόστος. Οι ποσότητες τροφής που παράγονται ημερησίως επαρκούν για τα 20.000 μελίσσια των μελών μας, αλλά και τις ανάγκες των μελισσοκόμων στις γύρω περιοχές.»

 

Πέραν της αγοράς του ζυμωτηρίου, η πρώτη στοχευμένη δράση για την ανακούφιση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Πρόκειται για το σεμινάριο «Χειρισμοί για τη διάσωση των μελισσιών κατά τους χειμερινούς μήνες», υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Ομότιμου Καθηγητή Μελισσοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), κ. Πασχάλη Χαριζάνη, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 μελισσοκόμους των πληττόμενων δήμων στο διάστημα μεταξύ 17-20 Νοεμβρίου 2021. 

 

Το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας στη Βόρεια Εύβοια» υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», με δωρεά που εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με απώτερο στόχο την αναγέννηση των πληγεισών περιοχών γρήγορα και αποτελεσματικά, στο μέτρο του δυνατού.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα υποστηριχθούν έως και 300 μελισσοκόμοι, 300 ρητινο-παραγωγοί/δασεργάτες, 40 κτηνοτρόφοι και οι τοπικές κοινότητες στις περιοχές του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, σε διάστημα ενός έτους, μέσα από τις παρακάτω δράσεις:

 

1. Μελισσοκόμοι (Νοέμβριος 2021 – Σεπτέμβριος 2022)

α) Εκπαίδευση για την ανάκτηση των απολεσθέντων σμηνών μελισσών

β) Αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού

γ) Δημιουργία πιλοτικού, μελισσοκομικού πάρκου στο ιδιωτικό δάσος Noel-Baker

 

2. Ρητινο-παραγωγοί/Δασεργάτες (Ιανουάριος – Μάρτιος 2022)

α) Αντικατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού ασφάλειας

 

3. Κτηνοτρόφοι (Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022)

α) Εκπαίδευση σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων, την αναπαραγωγή και τη διατροφή

 

4. Τοπικές κοινότητες (Ιανουάριος - Οκτώβριος 2022)

α) Υποστήριξη οικιακής παραγωγής τροφίμων

 

#ΤΕΛΟΣ

 

 

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

 

Κατερίνα Μπότρος

Communications and Fundraising Director 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Τηλ: +30 2106917986

Κιν: +30 6976781377

email: [email protected]

 

 

Αρετή Βασμαδά

PR Account Executive

MSCOMM

Τηλ: +30 210 7236217

email: [email protected]

 

 

Σημειώσεις για τον εκδότη

 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει 

ωφελήσει πάνω από 3.500 νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε περισσότερα από 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [(www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.2 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.000 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. 

 

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Τιμή στόχο 12,80 ευρώ, δηλαδή 30% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης, και σύσταση για «αγορά» δίνει για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την υποβολή ιδεών με στόχο την ανέγερση νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Σε συμφωνία με ευνοϊκούς όρους για την ελληνική αγορά κατέληξαν χθες οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ Εμπορίας και Gazprom σε εταιρικό επίπεδο.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Με επιτυχία προχωρά προς την τελική του φάση, το έργο Best MED
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Με ποσοστό 99,96% η Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΕΥΔΑΠ επικύρωσε τη συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, το διαδικτυακό συνέδριο Poseidon Med II Stakeholder’s Conference 2021
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x