A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Ιανουαρίου – Τα θαύματα έρχονται αθόρυβα

 

Νέα Σελήνη Ιανουαρίου – Τα θαύματα έρχονται αθόρυβα

Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν καθώς και ευκαιρίες για να κάνουμε βήματα προόδου στη ζωή μας. 

Με την ευνοϊκή συγκυρία της πρώτης φιλόδοξης και αποφασιστικής Νέας Σελήνης του έτους, που πραγματοποιείται στις 2 Ιανουαρίου στις 8 και 34 λεπτά το απόγευμα στην 12η μοίρα και 20 λεπτά του Αιγόκερου, οι νέοι στόχοι όχι μόνο αυτού του μήνα αλλά και όλου του χρόνου ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. 

Πράγματι, στο πνεύμα του Αιγόκερου η εργατικότητα, η πειθαρχεία αλλά η ρεαλιστική και κυρίως η προσγειωμένη του σκέψη, αποτελούν εφόδια σημαντικά για να δημιουργηθούν οι βάσεις της ποθητής σταθερότητας αρχικά στα επαγγελματικά και τα οικονομικά αλλά και επεκτεινόμενη σε κάθε άλλο τομέα ζωής όπως η οικογένεια και οι σχέσεις.

Ειδικότερα τώρα η σταθερότητα αποτελεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά ζητούμενο καθώς λίγες μόνο μέρες πριν κορυφώθηκε, για τρίτη φορά, η σύγκρουση μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού. Η ένταση, οι ανατροπές και οι δυσκολίες ήταν τα αποτελέσματα της σύγκρουσης μεταξύ τους σύγκρουσης και κυριάρχησαν για όλο το 2021 φέροντας μεγάλες αλλαγές σε όλα όσα έως τώρα θεωρούσαμε δεδομένα.

Βέβαια ο στόχος της σταθερότητα που τόσο πιστά ακολουθεί η επιρροή του Αιγόκερου με τη Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου θα ήταν απόλυτα υπολογίσιμη στο χρόνο εάν η ευεργετική επιρροή του Ουρανού στον σχηματισμό της δεν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο του αιφνιδιασμού. Καλό θα ήταν να έχουμε τις αισθήσεις μας σε επαγρύπνηση στη διάρκεια αυτού του Σεληνιακού μήνα, καθώς οι ξαφνικές ιδέες και οι απροσδόκητες εξελίξεις γίνονται συγκυρίες ή μαγικές εμπνεύσεις που αιφνιδιάζουν…ευχάριστα!

Οι ελπίδες είναι πραγματικά πολύτιμες στις μέρες μας καθώς είναι φανερό τώρα πια ότι η χαρά και η απόλαυση, που αντιπροσωπεύονται από την Αφροδίτη, χάθηκαν σαν άλλες Περσεφόνες στο σκοτεινό βασίλειο του Πλούτωνα. 

Ωστόσο στο παρόν η προσωρινή απομάκρυνσή της Αφροδίτης από την αγκαλιά του Πλούτωνα τη βρίσκει να αναδρομεί στον 5ο οίκο του Ωροσκοπίου και να … αναπολεί τη διασκέδαση. Τίποτα όμως δεν της θυμίζει συνήθειες του παρελθόντος καθώς εδώ τα πάντα βρίσκονται υπό τη σκιά του φόβου και των περιορισμών.

Προφανώς όλα έχουν αλλάξει και μαζί με αυτά και εμείς που ζώντας ακόμη στην επιρροή των συγκρούσεων του Κρόνου – Ουρανού, αναζητούμε αδιάκοπα και διακαώς τη χρυσή τομή μεταξύ των περιορισμών και της ελευθερίας. Οι διαπληκτισμοί μεταξύ μας είναι επόμενοι και συνεχείς καθώς πάντα στη βάση τους βρίσκονται ο φόβος και ο εγωισμός που τους συντηρούν. Με τη διχογνωμία και τη διχόνοια να θριαμβεύει οι ανθρώπινες ευαισθησίες, όπως την συμπόνια, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη, χάνουν συνεχώς έδαφος.    

Παρόλα αυτά όμως η Σοφία του σύμπαντος και η δικαιοσύνη του Θεού μεριμνούν ώστε να υπάρχει συνεχώς ισορροπία. Στην προκειμένη αυτή αποδίδεται με το πέρασμα του Δία των αξιών και της ηθικής στους ευαίσθητους Ιχθύς.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2021 η ενέργεια του πλανήτη μεταβάλλεται. Στο συμβατό του συναισθηματικό περιβάλλον αρχικά συμβάλλει για να δυναμώσει την πίστη… στο ανώτερο, στον εαυτό μας και στα όνειρά μας. Η συμβολή του επίσης στις ανακαλύψεις νέων φαρμάκων είναι αυτή που εξελίσσει την Ιατρική προλαμβάνοντας ή και θεραπεύοντας παλιές και νέες ασθένειες.

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου, το πρώτο φεγγάρι του 2022 κάνει μια φιλόδοξη αρχή για σταθεροποίηση των όσων μας απασχολούν στα επαγγελματικά, οικονομικά και οικογενειακά μας ζητήματα.

 Ιδιαίτερα ευνοημένοι από αυτή την πλανητική συγκυρία είναι οι Αιγόκεροι που γεννήθηκαν από τις 31 Δεκεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου, οι Ταύροι από τις 30 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου, οι Παρθένοι από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου καθώς και οι Ιχθύες από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου και οι Σκορπιοί από τις 2 έως και τις 6 Νοεμβρίου. Επίσης και όλοι όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 13 μοίρα της Νέας Σελήνης. 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία 

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.kosmogramma.gr

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x