A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας» ανοίγει και δέχεται τους πρώτους μαθητές του


Οι εγγραφές για τις εξετάσεις εισαγωγής αρχίζουν από την Τρίτη 22 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.


Από το σχολικό έτος 2014-2015  θα λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας» με έδρα το Καλοχώρι-Παντείχι Χαλκίδας σύμφωνα με την αριθμ. 59129/Δ4/15-4-2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1131/τ.Β’/5-5-2014.

Ήδη λειτουργούν με επιτυχία 42 συνολικά Μουσικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, με πρώτο το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1988.

Στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας, διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όμως, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά, που τους δίνει την ευκαιρία να επιλέξουν έναν ακόμα τομέα, με πολλές διεξόδους επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας, εφ' όσον βέβαια το επιθυμούν.

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου μπορούν να μετεγγραφούν σε άλλο σχολείο όταν το αποφασίσουν.

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου εξετάζονται κάθε σχολικό έτος στα μαθήματα Γενικής και Μουσικής Παιδείας. Μαθητής που δεν προάγεται, μετεγγράφεται υποχρεωτικά σε άλλο σχολείο.

Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν στο Μουσικό Λύκειο ή να εγγραφούν σε άλλο Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ.

Οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων (Λυκείων) έχουν τη δυνατότητα :


1) Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γενικών Λυκείων, σε οποιαδήποτε σχολή, τομέα ή κλάδο και ειδίκευση επιθυμούν.

2) Να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχοντας τα εφόδια που χρειάζονται.

3) Να λάβουν τα Κρατικά Πτυχία Μουσικών Ειδικοτήτων, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το Γενικό Μουσικό Λύκειο, που είναι οι μόνοι διαβαθμισμένοι τίτλοι μουσικής, αφού χορηγούνται μετά το Λύκειο.

4) Να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που έλαβαν, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πάνω απ' όλα όμως, η Μουσική Παιδεία, επειδή διαμορφώνει και καλλιεργεί το χαρακτήρα, είναι απαραίτητη για τον καθένα. Έτσι, μπορούμε να πούμε πως η δωρεάν παροχή και της Μουσικής Παιδείας σε αυτούς τους μαθητές είναι προνόμιο
γι' αυτούς, αλλά και για την κοινωνία μας, η οποία αποκτά στελέχη με δεξιότητες και ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη.

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 8.10 το πρωί και τελειώνουν στις 16:00 (9/ωρο) και 15:15 (8/ωρο) με ένα μεγάλο διάλειμμα στις 13:10 για το δωρεάν προσφερόμενο πλήρες γεύμα.

Η μεταφορά των μαθητών είναι δωρεάν και θα πραγματοποιείται με μισθωμένα οχήματα (λεωφορεία, ταξί), από και προς τον τόπο κατοικίας τους. (Στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας  μπορούν να φοιτήσουν μαθητές από όλο το νομό).

Για να εγγραφεί κάποιος μαθητής στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας, πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής, που θα πραγματοποιηθεί  στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου  όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Η επιλογή των υποψηφίων μαθητών γίνεται από επιτροπή εκπαιδευτικών που προσπαθούν να διαπιστωθεί από αυτούς η μουσική αντίληψη του μαθητή.

Θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές είναι:

α) Ρυθμός,
β) Ακουστική ικανότητα,
γ) Φωνητική ικανότητα,
δ) Διάκριση ηχοχρωμάτων
και ε) Προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της κατωτέρας σχολής.

Δεν είναι απαραίτητο, ο υποψήφιος να γνωρίζει μουσική.

Για να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία ο μαθητής, ο γονέας-κηδεμόνας του πρέπει να προσέλθει στα  γραφεία  της Δευτεροβάθμιας  Διεύθυνσης Ευβοίας (Κριεζή 16)  και να υποβάλλει αίτηση από 22 Ιουλίου 2014 μέχρι 5 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε  με την κ. Μ.Βογιατζόγλου στο τηλ.: 2221077149 και με τον κ. Κωνσταντίνο Κουρμπέτη στο τηλ. 6986791031.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας:

1. Συνδυάζει τη Γενική Παιδεία που παρέχουν όλα τα σχολεία με τη Μουσική Παιδεία που παρέχει μόνο το Μουσικό Γυμνάσιο.

2. Διδάσκει Ευρωπαϊκή και Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική δίνοντας ίση σημασία και στα δύο μέρη.

3. Με τη διδασκαλία του Θεάτρου, των Καλλιτεχνικών και της Ιστορίας της Τέχνης συμπληρώνει την καλλιέργεια των μαθητών.

4. Είναι εστία πολιτισμού, με πολλές εκδηλώσεις Μουσικής, Θεατρικών Παραστάσεων. Εκπαιδευτικών Επισκέψεων, σε άμεση επικοινωνία με το κοινωνικό περιβάλλον.

Το «Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας-Νίκος Σκαλκώτας» θα αποτελέσει πηγή πολιτισμού για τον τόπο μας, θα συντελέσει στην προβολή της μουσικής μας κληρονομιάς και θα αναδείξει τα μουσικά ταλέντα της Εύβοιας.

Η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημά της και συνέβαλαν ώστε το «Μουσικό Γυμνάσιο – Νίκος Σκαλκώτας» να γίνει πραγματικότητα.

Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ

πηγή: eviaportal.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Υπήρχε ένας αγρότης που καλλιεργούσε καλαμπόκι εξαιρετικής ποιότητας.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνει ένα εργαστήριο παραδοσιακής επεξεργασίας της κάνναβης και επίδειξης κατασκευής χειροποίητου χαρτιού.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η πρωτοβουλία «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society συνεχίζεται δυναμικά!
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής με θέμα τον Χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ξεκινά η καμπάνια της πρωτοβουλίας «Σπουδάζω με Υποτροφία» του προγράμματος της Equal Society
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ξεκινά η καμπάνια της πρωτοβουλίας «Σπουδάζω με Υποτροφία» του κορυφαίου προγράμματος της Equal Society
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x