A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συστράτευση λογιστών κατά του Υπουργείου Οικονομικών

«Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν άλλη αναβλητικότητα», αναφέρουν οι λογιστές στην επιστολή κατά του ΥΠ.ΟΙΚ


Αναλυτικά η επιστολή:

«Είναι γεγονός ότι βιώνουμε τη χειρότερη περίοδο -από πολλές απόψεις- στην επαγγελματική μας ζωή. Δεν είμαστε βέβαια ο μοναδικός κλάδος που βάλλεται πανταχόθεν από τις καταιγιστικές εξελίξεις τόσο στο οικονομικό όσο και φορολογικό τοπίο, ούτε ο μοναδικός που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την ελληνική οικονομία.

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά αυτά που ζούμε καθημερινώς και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Τα προβλήματα έχουν επισημανθεί από όλους, έχουν εντοπιστεί τα κακώς κείμενα κι έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το μόνο που μένει είναι να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, σ΄ αυτό της κοινής δράσης, αφού όμως πρώτα χρησιμοποιήσουμε την κρησάρα της αυτοκριτικής.

Αυτό που ζήσαμε το βράδυ της 14/7, 23:58 που έκλεισε το σύστημα, ήταν τραγικό. Συνάδελφοι έκλαιγαν απελπισμένοι για την οικονομική καταστροφή που έβλεπαν να έρχεται. Αναρωτιόντουσαν τι θα πούνε στους πελάτες τους, πώς θα σώσουν την φήμη τους.

Την επόμενη στο γραφείο της κας Σαββαΐδου συνάδελφος κόντεψε να αφήσει την τελευταία του πνοή. Ακούσαμε για 5 θανάτους και πολύ περισσότερες νοσηλείες σε νοσοκομεία. Τα υπερτασικά και τα ηρεμιστικά έχουν αντικαταστήσει τις καραμέλες.

Φθάνει πια! Και η υπομονή έχει όρια και έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό. Το να μη κοιμάσαι το βράδυ από τις έννοιες, το να πας σέρνοντας το πρωί για το μεροκάματο του τρόμου, το να μην έχεις προσωπική ζωή, σπίτι και οικογένεια, δεν ήταν το όνειρο κανενός όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα.

Από μια χούφτα συναδέλφων της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών, λόγω αυτής της αγανάκτησης, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια κινητοποίησης και συνήγειρε ήδη εκατοντάδες συναδέλφους απ΄ όλη την Ελλάδα. Αρχικά, και μετά από αποστολή πολλών καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη. Έγινε μια μηνυτήρια αναφορά που συντάχθηκε από μέλη της ομάδας, ευελπιστώντας μέσω αυτής να γίνει ένα πρώτο βήμα για να διεκδικήσουμε τα νόμιμα.

Μετά την αποδοχή και την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, απευθυνθήκαμε στο δικηγορικό γραφείο του κ. Χ. Χρυσανθάκη που μας συμβουλεύει και μας καθοδηγεί για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί σύλλογοι συνεργάζονται ήδη με δικηγόρους για το ίδιο θέμα..Κάποιοι είναι ήδη αρωγοί στην προσπάθεια μας. Με την νομική του υποστήριξη, προσπαθούμε μέσω Αγωγής αποζημιώσεως ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, με αίτημα τη χρηματική αποκατάσταση της προκαλούμενης βλάβης που υφιστάμεθα (υλική και ηθική),να διεκδικήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια. Για την αγωγή αυτή θα επιδιωχθεί η διαδικασία της πιλοτικής δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να έχουμε ένα πιο σύντομο αποτέλεσμα.

Επίσης, θα προσπαθήσουμε για εξώδικες ενέργειες, όπως η υποβολή μιας εμπεριστατωμένης αναφοράς στον αρμόδιο Υπουργό καθώς και μια νέα, πληρέστερη αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη, αλλά και για άσκηση προσφυγής κατά μιας (δειγματοληπτικά) επιβολής προστίμου, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος. Υπήρξε μια προσπάθεια και για ποινικές ευθύνες των διοικούντων, που ακόμα δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

Περισσότεροι από 700 συνάδελφοι μέχρι τώρα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε αυτό. Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός αυτών που υπογράφουν κι αυτό είναι δείγμα της αγανάκτησης αλλά του προβληματισμού όλων των συναδέλφων. Ο κόσμος των λογιστών άρχισε να ξυπνά από τον λήθαργο τόσων χρόνων και αναγνωρίζει πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Το link για τη φόρμα υπογραφών αλλά και το αρχικό κείμενο που συντάχθηκε από συναδέλφισσα, θα τα βρείτε εδώ: https://sites.google.com/site/accvotegr/phorma-ypographon

Η προσπάθεια αυτή σε συνδυασμό με την πρωτοφανή κινητοποίηση των απανταχού συλλόγων σε πανελλαδικό επίπεδο, πιστεύουμε πως θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα πυροδοτήσει σημαντικές αλλαγές στα δρώμενα του χώρου. Γι αυτό κανείς δεν περισσεύει και ότι ο καθένας μπορεί -εφόσον επιθυμεί- να προσφέρει από όποιο μετερίζι μπορεί. Εφόσον υπάρχει ο κοινός παρονομαστής, απαιτούνται μεθοδικές κινήσεις, σύμπνοια απόψεων, καταγραφή προτάσεων, κοινοί στόχοι και έντονη δράση. Νομίζουμε ότι οφείλουμε να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό ,απαλλαγμένοι από αντιπαλότητες, μικροκομματικές συμπεριφορές, αντιζηλίες, ρεβανσισμούς, κ.λπ. που αφενός, απάδουν προς το ήθος της πλειονότητας των λογιστών-φοροτεχνικών, αφετέρου, αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια συσπείρωσης του κλάδου.

Γι αυτό, σας παρακαλούμε πολύ, να προσφέρετε την υποστήριξη και την βοήθεια σας. Να καλέσετε τα μέλη σας να συμμετέχουν. Να συνεργαστείτε στην συλλογή των χρημάτων που θα απαιτηθούν. Το ποσό κατ” άτομο υπολογίζεται στα 50 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το θεωρούμε πολύ μικρό αν αναλογιστούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε.

Ηγέτες και παντογνώστες δεν υπάρχουν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν διεκδικούμε πρωτιές ούτε ευχολόγια. Αγωνιούμε για το παρόν μας, ανησυχούμε για το μέλλον μας και αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας.

Η παρούσα επιστολή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κάλεσμα προς όλους τους φορείς και τους συναδέλφους μεμονωμένα, για συστράτευση και κοινό αγώνα. Φρονούμε πως όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στην Αγωγή, τόσο περισσότερο θα γιγαντωθούν στα μάτια των υπευθύνων τα δίκαια αιτήματά μας. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρει ένα τέλος όλη αυτή η κοροϊδία που υφιστάμεθα ως επαγγελματίες, αλλά κυρίως ως άνθρωποι.

Μακάρι ο κοινός αγώνας να μας δικαιώσει, αλλά κυρίως να μας ενώσει. Γιατί, σαν κλάδος, έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε.

Αφού υπογράψουμε, μπαίνουμε στην oμάδα https://www.facebook.com/groups/1437217949893340/ για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Με εκτίμηση,

Η συντονιστική ομάδα νομικών ενεργειών λογιστών – φοροτεχνικών κατά του Υ.Ο.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με αφορμή τον διαδικτυακό διάλογο που έγινε την Τρίτη 11 Μαΐου με θέμα «Η ζωή μας μετά την πανδημία και ο ρόλος του βασικού εισοδήματος»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, με κάθε επιχορήγηση να ανέρχεται έως και στο 7% του ετήσιου κύκλου εργασιών του δικαιούχου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων - Ολόκληρη η δημόσια πρόσκληση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μείωση της προκαταβολής φόρου. Μηδενικά ενοίκια. «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ». Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού. ΜειώσεΙς φόρων. Κάλυψη μέρους των πάγιων αναγκών για τις επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ένα τέταρτο των απαντήσεων αναφέρουν ότι το ψηφιακό ευρώ πρέπει να κάνει ταχύτερες και φθηνότερες τις διασυνοριακές πληρωμές καθώς και να χρησιμοποιείται εκτός της Ευρωζώνης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεγαλύτερο πλήγμα για τις φτωχές χώρες. Με διαφορετικές ταχύτητες η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Στα 16 τρισ. δολάρια τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x