A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

4 τρόποι να βοηθήσετε στην κρίση της Γάζας

Είδατε τις εικόνες της φρίκης, ανατριχιάσατε, εξοργιστήκατε, «φωνάξατε» και «διαμαρτυρηθήκατε» με τον τρόπο που μας δίδαξαν η τεχνολογία και ο 21ος αιώνας (γράφοντας οργισμένα status στα social media). 

Ωραία. Θέλετε τώρα να κάνετε πραγματικά κάτι για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στην Γάζα; Όπως ας πούμε, να πληρώσετε τα παυσίπονα που θα κάνουν ένα ακρωτηριασμένο παιδί να σταματήσει να πονάει; Ή να στείλετε στους γιατρούς του το αναισθητικό που χρειάζονται για να το χειρουργήσουν; 

Έχουμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να κάνετε πραγματικά κάτι για την Γάζα. 

της Ηρώς Κουνάδη

Με μια δωρεά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα | Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ Σίφα, προωθεί τους ασθενείς με εγκαύματα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Τέσσερα παιδιά κάτω των πέντε ετών ήταν ανάμεσα στους ασθενείς αυτούς τις τελευταίες μέρες. Η κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη της Γάζας ειδικεύεται στη μετεγχειρητική φροντίδα (φροντίδα τραυμάτων και φυσιοθεραπεία) ιδίως για τους ασθενείς με εγκαύματα. Παράλληλα, μία χειρουργική ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχει εισέλθει στη Γάζα και βοηθάει το παλαιστινιακό προσωπικό του νοσοκομείου.


 
Για να τους βοηθήσετε να συνεχίσουν να σώζουν ζωές, αρκεί ένα κλικ στη σελίδα που έχουν φτιάξει για τη Γάζα μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε μια οποιαδήποτε δωρεά (από 1€ μέχρι όσα θέλετε, κάθε ποσό μετράει) χρεώνοντας απευθείας τον λογαριασμό σας στο PayPal ή την πιστωτική σας κάρτα. Μπορείτε, επίσης, να καταθέσετε χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που θα βρείτε εδώ


Με μια δωρεά στους Γιατρούς του Κόσμου | Δεκαπέντε συνολικά αντιπροσωπείες των Γιατρών του Κόσμου από διάφορες χώρες –ανάμεσά τους και η Ελλάδα– δημιουργούν μια μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς, εξασφαλίζοντας και μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα για να στηρίξουν τις υγειονομικές δομές στην Γάζα και να σταθούν στο πλευρό των παλαιστινίων συναδέλφων τους. Κάνοντας μια δωρεά στους Γιατρούς του Κόσμου, όσο μικρή και αν σας φαίνεται, πληρώνετε τα φάρμακα, τις γάζες ή τα μηχανήματα υποστήριξης ενός παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μπορείτε να καταθέσετε ένα οποιοδήποτε ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που θα βρείτε εδώ, ή να κάνετε την δωρεά σας με ένα μόνο κλικ στο Viva.gr χρεώνοντας την πιστωτική ή την χρεωστική σας κάρτα. Ακόμα και 1€ είναι σημαντικό –μπορεί να αντιστοιχεί, για παράδειγμα, σε ένα κουτί παυσίπονα– γι’ αυτό μην ντραπείτε να το δώσετε αν δεν έχετε περισσότερα. 


Με μια δωρεά στην ANERA | Η ανθρωπιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή έχει καταφέρει τις τελευταίες μέρες να περάσει από τα αποκλεισμένα σύνορα της Παλαιστίνης 24.366 αντιβιοτικά, 2.000 πακέτα φαγητού και 700 πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες της Γάζας. Στο site της οργάνωσης υπάρχει ένα log που ανανεώνεται κάθε μέρα σχετικά με τα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας που καταφέρνουν ή όχι να περάσουν στους αμάχους της Γάζας.  Με μια δωρεά (που γίνεται online με ένα μόλις κλικ εδώ) βοηθάτε την ANERA να προσφέρει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που τα χρειάζονται άμεσα, αλλά και να περάσει από τα σύνορα φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα που πρέπει να φτάσουν στα νοσοκομεία και να επισκευάσει το δίκτυο ύδρευσης στις γειτονιές που έχουν χτυπηθεί άσχημα από τις βόμβες, αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό. Και σε αυτήν την περίπτωση, ένα ευρώ είναι εξαιρετικά σημαντικό. Με μια υπογραφή στην Διεθνή Αμνηστία ή το Avaaz | Πιστεύετε ότι μια υπογραφή δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα; Δίκιο έχετε. Ένα δισεκατομμύριο υπογραφές, όμως, μπορούν. Όχι να φέρουν πίσω τους γονείς ενός παιδιού που έμεινε χτες ορφανό στη Γάζα, ούτε να τελειώσουν τον πόλεμο αύριο. Να ασκήσουν, όμως, πίεση στον ΟΗΕ ώστε να σταματήσουν κάποια στιγμή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και να βρεθεί, επιτέλους, μια λύση στο ζήτημα που διαιωνίζεται εδώ και δεκαετίες. 

Στο παρελθόν, έχει συμβεί πολλές φορές, χάρη σε εκατομμύρια υπογραφών που συγκεντρώθηκαν, εγκληματίες πολέμου να οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γεννοκτονίες να αναγνωριστούν και αποζημιώσεις να δοθούν σε ανθρώπους και κοινότητες που πληγήκαν από εγκληματικές ενέργειες αντίστοιχες με αυτές που συμβαίνουν σήμερα στη Γάζα. 

Θα χρειαστείτε περίπου δύο δευτερόλεπτα για να υπογράψετε τις εκκλήσεις οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία (εδώ) ή το Avaaz (εδώ). Και δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα. Αυτό που έχετε να κερδίσετε είναι κάπου/ κάπως/ κάποτε η δικαίωση ότι βάλατε κι εσείς ένα τόσο δα λιθαράκι για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο. Πηγή: www.in2life.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόστεν θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένη για την επόμενη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΚΟΣΜΟΣ
Πρόκειται για τον «2020 SW» που θα πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 27.000 έως 28.00 χιλιομέτρων, πολύ πιο κοντά από ό,τι είναι το φεγγάρι
ΚΟΣΜΟΣ
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ
Δεν υπάρχει ανάγκη οι Βρετανοί να κάνουν μαζικές αγορές βασικών αγαθών δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Tesco
ΚΟΣΜΟΣ
Πρότεινε, τη διοργάνωση μιας διεθνούς on-line διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο με θέμα την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. "Είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών όλων των χωρών στον εμβολιασμό".
ΚΟΣΜΟΣ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν σήμερα τον 200.000ο θάνατο που αποδόθηκε στην Covid-19, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να σκοτώνει εκατοντάδες Αμερικανούς κάθε μέρα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x