A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αντιψαροφάγοι ακτιβιστές αναστατώνουν την ψαραγορά στην Βαρβάκειο (συγκλονιστικό βίντεο)

Μέλη του κινήματος 269life Greece τρυπήθηκαν με αγκίστρι στο στόμα τους και τέθηκαν προς πώληση - ακριβώς όπως και τα ψάρια! Διαβάστε εδώ τις θέσεις τους


ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ!

Δισεκατομμύρια τόνοι ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα θανατώνονται ετησίως προκειμένου να γίνουν η τροφή και η διασκέδαση μας. Η καταστρεπτική μανία του ανθρώπου δεν έχει όρια. Προκειμένου να καλύψει την ακόρεστη λαιμαργία του, δεν διστάζει να καταδικάσει αθώα πλάσματα σε έναν επώδυνο και αγωνιώδη θάνατο. Στις 14 Ιουνίου 2014 το 269life Greece πραγματοποίησε μια διαμαρτυρία υπέρ των ψαριών μπροστά από την κεντρική ψαραγορά της Αθήνας.

Ο μέσος άνθρωπος έχει έτοιμη την δικαιολογία πως τα ψάρια και τα άλλα θαλάσσια ζώα δεν αισθάνονται πόνο. Όλες οι έρευνες όμως δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: τα ψάρια αισθάνονται άγχος, φόβο, και πόνο, ακριβώς όπως όλα τα ζώα - ακριβώς όπως και εμείς. Επειδή όμως τα ψάρια πεθαίνουν σιωπηλά, δεν σημαίνει ότι δεν υποφέρουν!

Η διαμαρτυρία είχε δύο σκέλη: στο πρώτο μέλη του κινήματος, τρυπήθηκαν συμβολικά με αγκίστρι στο στόμα τους και τέθηκαν προς πώληση - ακριβώς όπως και τα ψάρια, ενώ στο δεύτερο σκέλος, πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαμαρτυρία με πλακάτ που έδειχναν την φρικτή μοίρα που αντιμετωπίζουν τα ψάρια.

Όμως δεν έμελλε να παραμείνει για πολύ ειρηνική, μιας και οι πωλητές του θανάτου της ψαραγοράς άρχισαν να μιλάνε χυδαία και υβριστικά και εκτόξευαν απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των μελών του κινήματος. Σε κάποια στιγμή πάνω από 20 αγροίκοι είχαν μαζευτεί μπροστά από τα μέλη και έβριζαν, απειλούσαν και φώναζαν. η επέμβαση της αστυνομίας ήταν διακριτική. έως ανύπαρκτη. Η απειλή που ένιωσαν όμως αυτοί οι «άνθρωποι» από την παρουσία μας, ήταν ιδιαίτερα εμφανής! Οι δολοφόνοι φοβούνται την αλήθεια! Την ίδια αλήθεια που φοβούνται και οι πελάτες τους - που έκαναν ότι μπορούσαν, ώστε το βλέμμα τους να μην πέσει επάνω μας! Αλλά η αλήθεια θα τους κυνηγά! Είμαστε όλοι 269!

 
Τί είναι το 269life Greece:
 
Στις 2 Οκτωβρίου 2012, «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας», στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά.

Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου.

Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

"Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα.
Κανένα ζώο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας."

Ετησίως, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του ανθρώπινου εγωισμού, της άγνοιας και της απληστίας.

Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει την ημέρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει επιτέλους και θα αντιληφθεί ότι ακόμη και τα ζώα αισθάνονται πόνο και την επιθυμία της ελευθερίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.

https://www.facebook.com/269lifeGreece
http://www.269life.com


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Στην εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών
ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα και το Βέλγιο επιβεβαίωσε ένα ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών, τύπου H5N5 σε μια φάρμα πουλερικών, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE)
ΕΛΛΑΔΑ
Τις προσήγαγαν στο Σύνταγμα την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας έναντι των γυναικών
ΕΛΛΑΔΑ
9 συλλήψεις γυναικών στο ΑΤ Συντάγματος επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με όλα τα μέτρα προστασίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!
ΕΛΛΑΔΑ
Περπατούσα την τελευταία ημέρα πριν την καραντίνα, έξω από του Σκλαβενίτη στο Νέο Ψυχικό, ψάχνοντας ένα καλάθι αχρήστων, να πετάξω κάτι.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι αρχές υποπτεύονται «ένα υψηλά μολυσματικό στέλεχος παραλλαγής του ιού H5
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x