A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μοιραστείτε: Κάλεσμα δράσης για την Ελευθερία των Σπόρων, την Ελευθερία της Τροφής και τη Δημοκρατία της Γης

Η Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία των Σπόρων σας καλεί να συμμετέχετε με άτομα και κοινότητες από ολόκληρο τον πλανήτη, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου, για να επιβεβαιώσουμε ξανά την δέσμευσή μας στην Ελευθερία των Σπόρων, την Ελευθερία της Τροφής και τη Δημοκρατία της Γης.

Σε αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης, καθώς ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει οικονομική και οικολογική κατάρρευση, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να φανταστούμε και να οικοδομήσουμε εναλλακτικές λύσεις απέναντι στα σημερινά κυρίαρχα, οικονομικά και γεωργικά πρότυπα.

Το “Κάλεσμα για Δράση για τη Δημοκρατία των Σπόρων, της Τροφής και της Γης” το 2014 είναι ένα πανίσχυρο παγκόσμιο γεγονός που θα βοηθήσει να γίνουν αυτές οι απαραίτητες εναλλακτικές επιλογές, πραγματικότητα. Ας σταθούμε δίπλα -δίπλα καθώς διεκδικούμε ξανά την κοινή χρήση των Σπόρων και της Τροφής και προστατεύουμε την εδαφική κυριαρχία και την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε ΤΩΡΑ την ενημέρωση του κοινού και την διαμόρφωση των δικών σας τοπικών δράσεων και εκδηλώσεων -ξεδιπλώστε την δημιουργικότητά σας!

Προσθέστε τις δράσεις σας στο Ημερολόγιο της Ελευθερίας των Σπόρων και εμείς θα τις διαδώσουμε: http://seedfreedom.in/events/submit-your-event/

Για εκδηλώσεις και δράσεις στην περιοχή σου, βλέπε: http://seedfreedom.in/events/

(Submit your event = Δηλώστε την εκδήλωσή σας – Upcoming Events = Προγραμματισμένες εκδηλώσεις – Past Events = Προηγούμενες εκδηλώσεις)

 

Μήνυμα από την Vandana Shiva

Κάθε χρόνο που περνάει, οι αλληλένδετες κρίσεις του πλανήτη μας γίνονται πιο εμφανείς. Είμαστε αντιμέτωποι με κοινωνική, οικονομική και οικολογική κατάρρευση σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η βιομηχανοποίηση της αγροτικής παραγωγής έχει υποβαθμίσει τη γη μας, έχει καταστρέψει τη βιοποικιλότητά μας, και έχει ξεριζώσει αγρότες από τα μέσα συντήρησής τους και τον πολιτισμό τους. Με την ιδιωτικοποίηση και την πιστοποίηση των σπόρων, η παλιά οικονομία δημιούργησε μια οικολογική κρίση και μια οικονομική καταστροφή. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακτήσουμε την κοινή χρήση των σπόρων, της γης μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Κάθε χρόνο που περνάει, η ανάγκη για συλλογική δράση γίνεται πιο επιτακτική, ενώ οι λύσεις σε αυτές τις κρίσεις γίνονται πιο προφανείς. Σταθείτε στο πλάι μας, καθώς δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε την ελευθερία των σπόρων.

Κύριες Ημέρες Δράσης

Στις 23 Σεπτεμβρίου, Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έχει καλέσει σε Συνδιάσκεψη για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη. Τα κινήματα θα αρχίσουν να μαζεύονται εκεί την 21η Σεπτεμβρίου για να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ελευθερία των σπόρων και της βιολογικής γεωργίας προσφέρουν τις πιο αποτελεσματικές λύσεις στην κλιματική αλλαγή, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και ενισχύοντας την προσαρμοστικότητα. Όταν σώζουμε τους σπόρους μας, σώζουμε τους σπόρους της κλιματικής προσαρμογής, την οποία η φύση και οι αγρότες έχουν αναπτύξει με το πέρασμα των αιώνων, και την οποία η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας θέλει μόνο να την αρπάξει εκδίδοντας πιστοποιήσεις. Στηρίξτε αυτό το κίνημα με την οργάνωση ενός Κήπου Ελπίδας, όπου κι αν βρίσκεστε.Τα μεγάλα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν από εκατομμύρια ανθρώπους που κάνουν μικρά βήματα μαζί.

Στις 29 Σεπτεμβρίου γιορτάστε την Εθνική Εορτή του Καλαμποκιού με τον λαό του Μεξικού, όπου τα κοινωνικά κινήματα ενισχύουν την αντίστασή τους ενάντια στην εξουσία των κυβερνήσεων και των εταιρειών για να προστατεύσουν το πιο ιερό από τα πολλά εγχώρια δώρα του Μεξικού στον κόσμο. Όταν σώζουμε τους σπόρους μας, σώζουμε τους σπόρους της πολιτισμικής μας διαφορετικότητας. Τιμήστε αυτή τη μέρα εξυμνώντας τους ιδιαίτερους σπόρους και τις τροφές που αντιπροσωπεύουν τη δική σας πολιτιστική ταυτότητα

Στις 2 Οκτωβρίου είναι η επέτειος της γέννησης του Γκάντι, ο οποίος μας άφησε ως κληρονομιά τη “Swaraj” – την αυτο-οργανωμένη ελευθερία και τη “Satyagraha” – τη δύναμη της αλήθειας. Αυτή τη σημαντική μέρα γιορτάζουμε την παγκόσμια Satyagraha των Σπόρων, ανανεώνοντας τη δέσμευσή μας σε κοινωνική ανυπακοή ενάντια σε άδικους νόμους για τους σπόρους.

Η 13η Οκτωβρίου είναι η Ημέρα του Κολόμβου, την οποία οι ιθαγενείς έχουν δηλώσει ως Ημέρα των Αυτοχθόνων Πληθυσμών. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους σπόρους μας γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη γη, το έδαφος και το χώμα που αποτελούν τη βάση για μια νέα ζωντανή οικονομία. Ενώστε τα διάφορα κινήματα που προστατεύουν τον πλανήτη μας και σπείρετε τους σπόρους της ελπίδας για να δημιουργήσετε νέες οικονομίες ως συνδημιουργοί και συμπαραγωγοί με τη Γη.

Η 16η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων. Διαδώστε στον κόσμο ότι η Ελευθερία των Σπόρων είναι η βάση της Ελευθερίας των Τροφίμων και της Διατροφικής Αυτάρκειας. Διαδώστε στον κόσμο ότι η αγρο-οικολογία είναι μια πολύ πιο αναπτυγμένη και ολιστική επιστήμη της γεωργίας συγκριτικά με τη βιοτεχνολογία. Διακηρύξτε ότι τα δικαιώματα των αγροτών να σώζουν και να ανταλλάσσουν σπόρους και τα δικαιώματα των πολιτών να γνωρίζουν και να επιλέγουν τι τρώνε είναι οι θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας τροφίμων.

Σταθείτε αλληλέγγυοι με τους πολίτες του Βερμόντ που απειλούνται από τη Monsanto καθώς η πολιτεία έχει καταφέρει να περάσει νόμο που απαιτεί τη σήμανση των ΓΤΟ.

Γιορτάστε με το 99% των αγρότων του κόσμου που καλλιεργούν μη μεταλλαγμένα. Τα 18 εκατομμύρια αγροτών που καλλιεργούν Γενετικά Τροποποιημένες καλλιέργειες σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου αγροτικού πληθυσμού. Τρεις Γενετικά Τροποποιημένες καλλιέργειες βρίσκονται σε έξι χώρες (το 92% των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών) και οι χώρες αυτές καλλιεργούν κυρίως τέσσερα γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες: σόγια, καλαμπόκι, ελαιοκράμβη και βαμβάκι. Ας γιορτάσουμε το γεγονός ότι το 88% της καλλιεργήσιμης γης παραμένει καθαρό από τα μεταλλαγμένα.

Ας επισημάνουμε τις παλιές μας νίκες. Σταματήσαμε άδικους νόμους σπόρων που θα είχαν ποινικοποιήσει την ποικιλότητα και την ελευθερία των σπόρων μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση. Η φαυλότητα των μηχανισμών των δημοσίων σχέσεων που έχουν επινοηθεί για να επιτίθενται στους επιστήμονες και τους ακτιβιστές που υπερασπίζονται την ακεραιότητα των σπόρων, των τροφίμων και της επιστήμης, είναι απόδειξη ότι η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας αναγνωρίζει ότι οι τεχνολογίες τους έχουν αποτύχει να κρατήσουν οποιαδήποτε από τις υποσχέσεις τους. Ό,τι έχει πλέον τώρα η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας είναι οι δημόσιες σχέσεις, όπως αποδεικνύεται στην έκθεσή μας “Ο αυτοκράτορας των ΓΤΟ είναι γυμνός” [Αγγλικά]: http://www.navdanya.org/attachments/Latest_Publications9.pdf

Υπάρχουν πολλά να γιορτάσουμε. Αλλά ακόμα περισσότερα ναα κάνουμε. Οι σπόροι μας είναι σπόροι αντίστασης. Ελάτε να τους φυτέψουμε μαζί

Ελάτε μαζί μας τον μήνα Δράσης για τη Δημοκρατία των Σπόρων, της Τροφής και της Γης (τα Δικαιώματα της Μάνας Γης).

Vandana Shiva

 

ΔΡΑΣΕ για τη Δημοκρατία των Σπόρων, της Τροφής και της Γης

Υψηλή Ανάλυση (Κενή Αφίσα) – Χαμηλή Ανάλυση (Κενή Αφίσα)Res

Γραμ/σειρές

Κατεβάστε: Αρχείο Illustrator και Γραμ/σειρές (μεγάλο αρχείο)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Σε ένα προσφυγικό καμπ στην Παλαιστίνη, σκοτώθηκαν το Σάββατο πρωί οκτώ παιδιά γεγονός που προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό.Νετανιάχου σε Μπάιντεν : "Το Ισραήλ κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει ανθρώπους που δεν εμπλέκονται"
ΚΟΣΜΟΣ
Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες για την «ημέρα της Νάκμπα»
ΚΟΣΜΟΣ
Το πρακτορείο ειδήσεων AP "σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο" από τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον των γραφείων του στη Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ
Η εγγύηση της ασφάλειας των μμε είναι "ύψιστης σημασίας", δηλώνει η Ουάσινγκτον στο Ισραήλ μετά το στρατιωτικό πλήγμα στη Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ
Ο ΠΟΥ προτρέπει για προσοχή σχετικά με την αφαίρεση της μάσκας για τους εμβολιασμένους
ΚΟΣΜΟΣ
Η ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και επιρρίπτει ευθύνες στους παγκόσμιους ηγέτες για την γιγάντωση της πανδημίας
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x