A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα 4 μεγάλα λάθη που κάνουμε σε σχέση με το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο βρίσκεται στον επίκεντρο της ελληνικής διατροφής και αναμφίβολα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Είναι το λάδι που «αγαπά» την καρδιάς μας, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και υγιεινά λιπαρά. Το αγαπάμε όμως κι εμείς για τη γεμάτη και φρουτώδη γεύση του.


Δείτε μερικά από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στην επιλογή και τη χρήση του ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα να υπονομεύουμε τη διατροφική του αξία.

1. Το αγοράζουμε σε πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι

Το οξυγόνο και το φως είναι οι δύο βασικότεροι «εχθροί» του ελαιόλαδου. Θα πρέπει να προτιμούμε τις αδιαφανείς συσκευασίες προκειμένου να αποφύγουμε την αλλοίωση του προϊόντος.

2. Το αποθηκεύουμε κοντά σε πηγές θερμότητας

Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο στη θερμότητα που παράγει η ηλεκτρική κουζίνα και στο φως που διαπερνά τα παράθυρα της κουζίνας. Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις πολυφαινόλες (είδος αντιοξειδωτικών ουσιών) του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν τη γεύση του.

3. Το επιλέγουμε με βάση το χρώμα του


Το χρώμα του ελαιόλαδου δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητάς του. Το ποιοτικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει έντονο πράσινο έως χρυσαφένιο χρώμα.

4. Το κρατάμε για πολύ καιρό

Το ελαιόλαδο έχει μέση διάρκεια ζωής 24 μήνες. Θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει εάν έχει αλλοιωθεί σημαντικά η γεύση του.

Πηγή: onmed.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Δεν πήγαινε ο νους μου, αν και συνήθως οι έννοιες έχουν να κάνουν με το τι βλέπεις. Η ελιά σχηματοποιείται στα μάτια σου και νοηματοδοτείται από την καρδιά σου.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η μακροχρόνια δίαιτα που περιέχει τρεις κουταλιές, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από την νόσο Alzheimer
ΤΡΟΦΙΜΑ

Το σχέδιο "Ηρακλής" επιτρέπει την δημιουργία εξειδικευμένων εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, οι οποίες θα εισπράττουν τιτλοποιημένα δάνεια.


ΤΡΟΦΙΜΑ
Ξεκίνησε και φέτος (2019) το λιομάζωμα στην Πιερία και ο ευλογημένος καρπός της ελιάς παίρνει σιγά σιγά το δρόμο του για το λιοτρίβι
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η οργάνωση ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ σας προσκαλεί το Σάββατο 5 Οκτώβρη και ώρα 11 π.μ. στο κατάστημα «Περί Λέσβου», Αθηνάς 27, Μοναστηράκι, για να δοκιμάσετε:

ΤΡΟΦΙΜΑ
5 ελαιόλαδα μας βραβεύτηκαν με την πολύ υψηλή και τιμητική διάκριση του GRAND PRESTIGE ΧΡΥΣΟΥ βραβείου, ενώ 3 ελαιόλαδα μας βραβεύτηκαν με την εξαιρετική διάκριση του ΧΡΥΣΟΥ βραβείου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x