A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ποινικές διώξεις για τα «μπλόκα» της Ιερισσού

Oκτώ κάτοικοι της Β.Χαλκιδικής έχουν κληθεί για ανομωτί καταθέσεις από την Ασφάλεια Πολυγύρου κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε ενάντια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αντιτίθενται στο Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.


Η δικογραφία αφορά τον αποκλεισμό των εισόδων της Ιερισσού κατά το χρονικό διάστημα από 10-4-2013 και από ώρα 07:00  έως 15-4-2013,  «στήνοντας οδοφράγματα (μπλόκα), χρησιμοποιώντας αναχώματα, ταμπέλες, εμπόδια, πανό, λάστιχα και τα σώματά τους, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία…».

Άλλη δουλειά δεν είχαν στην Ιερισσό και έστηναν μπλόκα στις 7 το πρωί; Ας θυμηθούμε τι έγινε στις 10 Απριλίου του 2013:


    Στις 4:00 το πρωί, οι μπάτσοι έσπασαν τις πόρτες σπιτιών στην Ιερισσό, απήγαγαν 2  ανθρώπους κι εξαφανίστηκαν.

    Στην Ιερισσό χτυπάνε οι καμπάνες. Όλο το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία κι έρχεται συνεχώς κόσμος απ’τα γύρω χωριά.

    Στην είσοδο του χωριού έχουν έρθει κλούβες ΜΑΤ. (από εδώ)


Σα να βρισκόμασταν σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, στην πιο μαύρη ώρα της νύχτας της Τετάρτης 10ης Απριλίου 2013, ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σπάζοντας τις πόρτες στα σπίτια δυο νέων ανθρώπων, ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τις συζύγους και τα παιδιά τους, τους άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Οι δυο συμπατριώτες μας παρέμειναν άτυπα προφυλακισμένοι στην  Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου, οπότε και αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους στις φυλακές Διαβατών.

Στις 10 Απριλίου 2013, η Ιερισσός ξύπνησε σε έναν εφιάλτη, αποσβολωμένη και εξοργισμένη αλλά όχι τρομοκρατημένη, όπως θα ήθελαν οι εμπνευστές της γκαγκστερικής επιχείρησης. Μόλις ξημέρωσε στήθηκαν τα μπλόκα, σαν δήλωση της τοπικής κοινωνίας ότι δεν σκύψει ηττημένη το κεφάλι και  δεν θα νικήσει η βαρβαρότητα. Ότι θα είναι όλοι εκεί, ακλόνητοι, με τη φυσική τους παρουσία, μέχρι να ελευθερωθούν τα άδικα φυλακισμένα παιδιά. Για το τι ήταν και τι συμβόλιζαν τα μπλόκα της Ιερισσού (που μόνο τις πρώτες τέσσερις μέρες λειτούργησαν σαν μπλόκα) διαβάστε το πολύ καλό ΖΩΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ Μέχρι να βγούν τα παιδιά τους από τη φυλακή της Ντίνας Δασκαλοπούλου.

Εκείνες τις πρώτες τέσσερις μέρες, όλη η Ιερισσός και πολύς κόσμος από τα άλλα χωριά βρισκόταν μέρα-νύχτα στα μπλόκα. 500 άτομα υπολόγισε η Ασφάλεια που συνέταξε τη δικογραφία χωρίς να περάσει ποτέ από εκεί… «Από οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που αναζητήθηκε και συλλέχθηκε από το διαδίκτυο και από ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών», η Ασφάλεια αναγνώρισε «ανεπιφύλακτα» πέντε άτομα και «με επιφύλαξη» άλλα τρία. Σιγά το σπουδαίο κατόρθωμα!

Τις μέρες εκείνες, ΟΛΑ τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν ζωντανές ανταποκρίσεις, δυο και τρεις φορές τη μέρα, από τα μπλόκα της Ιερισσού. Οι κάτοικοι που βρίσκονταν στα μπλόκα μιλούσαν ελεύθερα στους δημοσιογράφους, με το κεφάλι ψηλά και χωρίς κανείς να κρύβει το πρόσωπό του, με πλήρη συνείδηση ότι υπερασπίζονται την αλήθεια και το δίκαιο. Από όλο αυτό το όχι ανώνυμο πλήθος, η Ασφάλεια ΕΠΕΛΕΞΕ να στοχοποιήσει πέντε άτομα, γνωστούς αγωνιστές, ενώ θα μπορούσαν να «αναγνωρίσουν» όσα ήθελαν.

Αλλά, πώς να βάλουν φυλακή μια ολόκληρη κοινωνία;

Πώς να παραδεχθούν ότι οι «δράστες» δεν είναι πέντε αλλά χιλιάδες;

Δεν θα τους περάσει. Ο αγώνας συνεχίζεται. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε.

antigoldgr.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Μετά από έκτακτη σύσκεψη για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα μέτρα:
ΕΛΛΑΔΑ
Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε εθνικό όπως και σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας θα πραγματοποιήσει φέτος το 7ο στη σειρά δεκαήμερο αγώνα στο δάσος των Σκουριών
ΕΛΛΑΔΑ
Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού άσκησε ο Εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Φορολογικοί Κάτοικοι Εξωτερικού είναι εκείνοι των οποίων τα ζωτικά συμφέροντα βρίσκονται εκτός της Ελληνικής Επικράτειας.
ΕΛΛΑΔΑ
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 18.00, στο Polis art Cafe/ Πεσματζόγλου 5- Στοά βιβλίου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x