A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η απόφαση για τη ληστεία στο Βελβεντό

Αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αντίσταση κατά της αρχής κρίθηκαν από το δικαστήριο οι έξι κατηγορούμενοι για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.


Επίσης, κρίνονται ένοχοι για παράνομη κατακράτηση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία ενώ παράλληλα η έδρα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανέναν, κάτι που είχε προτείνει ο εισαγγελέας Πεπόνης στην αγόρευσή του.

Τώρα προτείνει ποινές ο εισαγγελέας της έδρας και θα αποφανθεί το δικαστήριο. Πάντως οι ποινές αναμένονται να είναι οι υψηλότερες δυνατές, από την στιγμή που το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει στους κατηγορούμενους ελαφρυντικά.

Ακόμη, οι δικαστές μετέτρεψαν το αδίκημα της αρπαγής που βάρυνε τους κατηγορούμενους με αυτό της παράνομης κατακράτησης και της αντίστασης. «Ηταν η αντίδρασή τους όταν έγινε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς», είπε το δικαστήριο κατά την ανάγνωση της απόφασης . Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των ποινών που θα επιβάλλει στους κατηγορουμένους.

Η  διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) στον Βελβεντό Κοζάνης που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2013 – μία ληστεία που έγινε περισσότερο γνωστή στο πανελλήνιο από τα κακοποιημένα πρόσωπα των νεαρών συλληφθέντων Ήταν μία ένοπλη ληστεία χωρίς χρήση όπλων και με μάρτυρες που, αν και τρομοκρατήθηκαν, δήλωσαν ότι οι ληστές τούς φέρθηκαν ευγενικά.

Η ληστεία όμως έγινε και μάλιστα δικάζονται γι” αυτήν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας την ώρα εκείνη βρισκόταν 10 χιλιόμετρα μακριά.

Οι κατηγορούμενοι φορτώθηκαν, πλην του κακουργήματος της ληστείας, και τη γνωστή κατηγορία της «μόδας», της συμμετοχής δηλαδή στην οργάνωση ΣΠΦ και κατά συνέπεια και τον αντιτρομοκρατικό Νόμο 187 Α.

Οι υπόλοιποι, πλην των τριών συλληφθέντων, αναρχικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή κρίθηκαν ένοχοι από το βούλευμα με βάση στοιχεία DNA και μάλιστα σε κινητά αντικείμενα.

Η κοινή ιδεολογική τους τοποθέτηση στον αναρχικό χώρο, οι δηλώσεις τους για την εναντίωσή τους στο σύστημα, η άρνησή τους να απολογηθούν αλλά και οι φιλικές τους σχέσεις και στην περίπτωση αυτή φάνηκε να έχουν καθοριστική σημασία στη δικαστική διαδικασία.

Παρ” όλα αυτά ο εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης στην πρότασή του διατύπωσε την άποψη ότι δεν σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση οι κατηγορούμενοι εφόσον στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τους συνδέει. Κατά συνέπεια στην πρόταση δεν έγινε χρήση του 187Α.

Τελικά ο κ. Πεπόνης πρότεινε την ενοχή για συναυτουργία και διακεκριμένη οπλοκατοχή σε ληστεία των Μιχαηλίδη, Ρωμανού, Χαρίση, Μπουρζούκου, Ντάλιου και απλή συνέργεια για τον Πολίτη(που αποδεδειγμένα βρισκόταν μακριά την ώρα της ληστείας). Πρότεινε ακόμα ελαφρυντικά για τους κατηγορούμενους λόγω «καλής συμπεριφοράς κατά την πράξη» και ειδικά για τον Ν. Ρωμανό το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας.

Η αγόρευση του εισαγγελέα έδρας κ. Γρηγόρη Πεπόνη, πρώην οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσε μάλιστα αίσθηση: «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».


hitandrun.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Με παραπλανητικό τίτλο για να μπορέσει να κυκλοφορήσει μέσα στην χούντα, κάτω απο την μύτη της λογοκρισίας.
ΕΛΛΑΔΑ
Όταν ο Κόκκορας Λαλούσε στο Σκοτάδι…- Ανθολογία αναρχικών κειμένων 1971-1978
ΕΛΛΑΔΑ
Ότι δεν κατάφερε ο Καραμανλής την δεκαετία του '60 που ήθελε να καταστρέψει την πόλη και τους Καταρράκτες θα γίνει σήμερα το 2020. 

ΕΛΛΑΔΑ
«Το παιχνίδι πρέπει να είναι δίκαιο, πρέπει όμως ταυτόχρονα να είναι έτσι κανονισμένα ώστε να κερδίζει πάντοτε ο ίδιος παίχτης». 
ΕΛΛΑΔΑ
Όμως και οι γίγαντες κάνουν μέτριες ταινίες. Και οι ‘Ενήλικοι στο δωμάτιο’ είναι ακριβώς αυτό: μια μέτρια ταινία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x