A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Με τρεμάμενο χέρι σας γράφω την προσωπική ιστορία για την σχέση μου με την ιατρική κάνναβη

Γεια σας ονομάζομαι Σύρος Κωνσταντίνος και είμαι 41 ετών, παντρεμένος με τέσσερα ανήλικα παιδιά.


Έπειτα από παρότρυνση δικών μου ανθρώπων, συγγενών, φίλων, του θεράποντα ιατρού μου αλλά και πολλών ασθενών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα χρόνιων πόνων (έχω έρθει σε επαφή με ανθρώπους που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με έμενα. ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΒΡΑΧΥΟΝΙΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ) ή ανίατων παθήσεων, αποφάσισα να κάνω την αρχή.

Παίρνοντας λοιπόν μια βαθιά αναπνοή και με τρεμάμενο χέρι, θα προσπαθήσω να σας πω τη προσωπική μου ιστορία και τη σχέση μου με την ιατρική κάνναβη.

Λίγο πριν κλείσω τα 17 έτη νέος γεμάτος με όνειρα, μια βόλτα με το μηχανάκι κόντεψε να μου στοιχίσει την ζωή, ευτυχώς έχασα μόνο το χέρι μου.

Ξύπνησα μετά από δυο μέρες στο γκρίζο δωμάτιο του νοσοκομείου ΚΑΤ στην Αθήνα με διαμελισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου το αριστερό μου χέρι. Δεν θυμόμουν τίποτα, δεν μπορούσαν να μου εξηγήσουν τίποτα. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έκανα τρία χειρουργεία σε τρεις μήνες.

Χτύπησα άσχημα, σπάσανε όλα τα κόκαλα στο χέρι μου και στη ωμοπλάτη, έσπασε κεντρική αρτηρία αίματος πάνω από την καρδία και μου ξεριζώθηκαν τα νεύρα από τον αυχένα.

Για 5 συναπτά έτη τα νοσοκομεία είχαν γίνει το σπίτι μου..Ο ήλιος και η θάλασσα της Ελλάδας, της πατρίδας μου, μου έλειπαν καθώς ήμουν αναγκασμένος να ταξιδεύω από την μια χώρα του εξωτερικού στην άλλη για τα απαραίτητα χειρουργεία αποκατάστασης. Είχα ξεχάσει αδέρφια, συγγενείς, φίλους και τις τρέλες μου..πλέον ήμουν με ένα χέρι αλλά συνέχιζα να μάχομαι διότι είχα όνειρα.

Τα φάρμακα πολλά, οι παρενέργειες περισσότερες.

Δυσκοιλιότητα, ναυτία, υπνηλία, διαταραχές από το ΚΝΣ και άλλες ανεπιθύμητες δράσεις παρέμεναν ανέλεγκτες χωρίς τη βελτιστοποίηση της θεραπείας...

Πηγαίνοντας όμως παραέξω γνώρισα το πόσο διαφορετική είναι η αντιμετώπιση των ασθενών αυτών... Μου χορήγησαν πρώτη φορά ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ σε ηλικία μόλις 20 ετών!!!

Μου απάλυνε το πόνο που είχα από τον αυχένα μέχρι και τα δάχτυλα... είχα μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ηλεκτρικά κύματα και αφόρητους πόνους.

Από τότε θυμάμαι τον εαυτό μου να αλλάζει προς το καλύτερο. Χωρίς χημικά σκευάσματα και χωρίς παρενέργειες.

Δυστυχώς στην χώρα μου, στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται ο ασθενής να λαμβάνει αυτό το φάρμακο, έχει καταργηθεί από τους ιατρικούς καταλόγους εδώ και πολλά πολλά χρόνια....

Εγώ λοιπόν σαν ασθενής τι πρέπει να κάνω; Να ταξιδεύω σε χώρες που επιτρέπεται για να μου χορηγήσουν κάνναβη; Ποιος θα μου πληρώνει τα έξοδα; Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσω τα χημικά σκευάσματα απ την αρχή καταστρέφοντας σιγά-σιγά την υγεία μου;

Σήμερα έχω μια υπέροχη οικογένεια. Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών...

Είμαι με ιατρική γνωμάτευση αναπηρίας 67% και άνω...

Σε μια ίσως παρορμητική κίνηση αποφάσισα και φύτεψα το βότανο στο σπίτι μου γιατί δεν ήθελα να έχω επαφή με τον υπόκοσμο λόγω οικογένειας.

Έπειτα από καταγγελία ενός κακόβουλου ατόμου, ήρθε στο σπίτι μου η ασφάλεια!. Με οδήγησαν στο τμήμα. Στη χώρα μας θεωρείται κακούργημα! ...κάτι που αυτή την στιγμή είναι ελεύθερο σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μη αλλά και σε πάρα πολλές πολιτείες της Αμερικής.

Όταν η εισαγγελέας και ο ανακριτής, είδαν όλα τα σχετικά χαρτιά και την πάθηση μου αφέθηκα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ, με κάποιους περιοριστικούς όρους!

Είδανε και γνωρίζουν ότι ουδέποτε διέπραξα συναλλαγή χρηματικού ποσού για να δώσω κάνναβη και ουδέποτε υπήρχαν παρέες που το χρησιμοποιούσα μαζί τους για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Οι κόρες μου γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, φροντίσαμε η μητέρα τους και εγώ να τους μιλήσουμε για την κατάσταση της υγείας μου και την ιατρική κάνναβη.

Η σωστή παιδεία, η γνώση αλλά και η αγάπη που θα δώσεις σε ένα παιδί και ο τρόπος που θα εξηγήσεις κάποια πράγματα κάνουν όλη τη διαφορά. Εμείς φροντίσαμε να εξηγήσουμε τη χρήση της ιατρικής κάνναβης έτσι ώστε τα παιδιά μου να μπορέσουν να αντιληφθούν σωστά τα γεγονότα. Συμβουλευθήκαμε ψυχολόγο για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη δίκη σε σχέση με τη ψυχολογία των παιδιών και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε αυτά.

Έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και με συμμάχους μου πάρα πολλούς ανθρώπους, απευθύνομαι από καρδίας κάνοντας έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς της υγείας, να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ για να σωθούν πολλές ζωές, για να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν οι ασθενείς απ' την Ελλάδα για βρούν το φάρμακο τους ή να στιγματίζονται και να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Σας ευχαριστώ όλους, που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε την ιστορία μου. Εύχομαι να δώσει τη δύναμη και σε άλλους ασθενείς να πουν δημόσια την ιστορία τους. Είμαστε πολλοί και δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε. Εδώ δημόσια δηλώνω υπέρ της ιατρικής κάνναβης.

Σύρος Κωνσταντίνος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία υπερδραστηριοποίηση ομάδων αντιεμβολιαστών
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας έτυχε ευρύτατης αποδοχής από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η πανδημία COVID19 έχει αποσαθρώσει στερεότυπα, δομές, ιδεολογήματα αλλά και δόγματα πάνω στα οποία είχε δομηθεί ο κόσμος μας, εδώ και δεκαετίες.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
«Ο τόπος ξέρει τη σκιά μας και τα βήματα/τα όνειρά μας τα τρελά και τις αγάπες/τα ονόματα τα χέρια και τα έργα μας/τη φτώχεια τους καημούς και τη χαρά μας».
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, αποτελεί μια επιτυχία για την Ελλάδα.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x