A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης μαζεύει μαρτυρίες για τη μήνυση στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης

Σε ανακοίνωση του το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας τονίζει τα εξής: "Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας, 2,5 χρόνια μετά τη δημιουργία του, συνεχίζει σταθερά την παροχή ιατρικής φροντίδας σε πολίτες τους οποίους οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας έχουν αποκλείσει από το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν μένουμε όμως εκεί, καθώς ο σκοπός μας δεν είναι η υποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, αλλά ο αγώνας για την καθολική και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών Πάτρας, το Κοινωνικό Ιατρείο συμμετέχει στη συλλογή μαρτυριών που θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία για τη μήνυση που κατατέθηκε από την Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ICC) εναντίον αγνώστων, για την υποψία εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας για την πρόκληση βλάβης από πρόθεση και ταυτόχρονα βλάβης συστηματικής και ευρείας κλίμακας στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσής της η κα. Reusing, οι βλάβες στην υγεία έχουν προκληθεί κυρίως από τις περικοπές στον τομέα της υγείας και από την πρόκληση πείνας, αλλά και από την δημιουργία αστέγων και την έλλειψη της οικονομικής δυνατότητας για τη θέρμανση στα σπίτια. Στόχος είναι να παρουσιαστούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όχι μόνο αφηρημένα νούμερα, αρθρα και στατιστικά στοιχεία, αλλά επιπλέον και η ανθρώπινη οπτική πτυχή.

Στόχος είναι να καταθέσουν μαρτυρίες, όχι μόνο δημοσιογράφοι και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ειδικά όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, κι έτσι να συμμετέχουν ενεργά στην κατεύθυνση της απονομής δικαιοσύνης και της τιμωρίας των υπευθύνων. Όλα τα παραπάνω θα παίξουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο να καταδικαστούν οι άνθρωποι που εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά και να πιεστούν άμεσα οι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί ώστε να αλλάξει πορεία η χώρα μας.

Το πρόγραμμα εξετάσεων

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες των οποίων η υγεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχουν πληγεί από την κρίση, να προσέλθουν στο Κοινωνικό Ιατρείο ως τα μέσα Νοεμβρίου και να καταθέσουν τη μαρτυρία τους.

Παράλληλα, και στην κατεύθυνση αναβάθμισης των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, θα ορίζονται πλέον συγκεκριμένες ημέρες που θα εξετάζουν ιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Διευκολύνεται έτσι η η παροχή εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας και η παρακολούθηση χρόνιων ασθενών.

Για το μήνα Νοέμβριο το πρόγραμμα έχει οριστεί ως εξής: - Σάββατο 8/11: Ενδοκρινολογικό - Διαβητολογικό - Τετάρτη 12/11: Παθολογικό – Ορθοπεδικό - Τετάρτη 19/11: Παθολογικό – Ορθοπεδικό - Τετάρτη 26/11: Ενδοκρινολογικό- Ενδοκρινολογικό - Σάββατο 29/11: Ρευματολογικό Τις υπόλοιπες μέρες το Ιατρείο θα λειτουργήσει κανονικά με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (εκτός από τη Δευτέρα 17/11 που θα συμμετέχουμε στην ιατρική κάλυψη της πορείας του Πολυτεχνείου).

Θυμίζουμε ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του ιατρείου είναι: -Δευτέρα 6-8 το απόγευμα -Τετάρτη 6-8 το απόγευμα -Σάββατο 10-12 το πρωί Επίσης κάθε Τρίτη 5.30-7 το απόγευμα στο χώρο του Ιατρείου παρέχεται συμβουλευτική από ψυχολόγο. Το Κοινωνικό Ιατρείο βρίσκεται στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου στην Αγυιά. Τηλέφωνο: 2610-420-763".


Διαβάστε επίσης:

«Εκκωφαντική» σιγή από τα ΜΜΕ για τη μήνυση της Γερμανίδας εναντίον της Ελλάδας στη Χάγη!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Το παράδειγμα των Κρητικών Νοσηλευτριών ακολουθούν και οι Φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ που, με ευθύνη του Συλλόγου Φοιτητών και όχι μεμονωμένα
ΥΓΕΙΑ
Περισσότερες από 20 ειδικευμένες νοσηλεύτριες πάνε εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη ς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και ΑΧΕΠΑ.
ΥΓΕΙΑ
Η Ελλάδα έχει δεχτεί σκληρή κριτική από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
ΥΓΕΙΑ
Το σημείωμα που άφησε μία φοιτήτρια στους γείτονές της, μας γεμίζει ελπίδα...
ΥΓΕΙΑ
Της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορούσε ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων
ΥΓΕΙΑ
Καλημέρα Άλλοι Άνθρωποι, η δεύτερη απαγόρευση ήρθε και ο Άλλος Άνθρωπος συνεχίζει να μαγειρεύει καθημερινά
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x