A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συντονιστικό Μαθητών Χανίων: «Ο αγώνας συνεχίζεται»

Συντονιστικό Μαθητών Χανίων: «Ο αγώνας συνεχίζεται»


«Φέτος, αυτές οι καταλήψεις έχουν άρωμα από τις κινητοποιήσεις του ’98. Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να κάμψουμε τον αγώνα μας, αλλά αντίθετα να τον κλιμακώσουμε με σκοπό την ανατροπή του συστήματος και την αναδιάρθρωσή της παιδείας», τονίζει σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό Μαθητών Χανίων, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι: «Δεν κατευθυνόμαστε από κανένα κόμμα ή παράταξη. Είμαστε μαθητές που αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας».


Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Μαθητών Χανίων αναφέρει: «Βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης βδομάδας καταλήψεων και μαθητικών κινητοποιήσεων, μια βδομάδα που θα αποτυπωθεί στη μνήμη μας ως μια από τις πιο αγωνιστικές για το μαθητικό κίνημα. Μέσα σε αυτή την βδομάδα πραγματοποιήθηκαν πορείες και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από 500 σχολεία να βρίσκονται υπό κατάληψη. Στα Χανιά περίπου 20 σχολεία ήταν κλειστά.

Την Παρασκευή 31/10 πραγματοποιήθηκε συντονιστικό μαθητών όπου αποφασίστηκε, στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού, να συμμετέχουν μαζικά και τα σχολεία των Χανίων. Έτσι την Δευτέρα αφού έγιναν συνελεύσεις στα κατειλημμένα σχολεία, το βράδυ πραγματοποιήσαμε μικροφωνική στην Αγορά, όπου μοιράσαμε το κείμενο του συντονιστικού, το οποίο στάλθηκε στην τοπική εφημερίδα και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Την Τρίτη κάναμε πορεία με μεγάλη συμμετοχή και δυνατό παλμό και καταλήξαμε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας όπου παραδώσαμε τα αιτήματα μας εν απουσία του διευθυντή. Ακολούθησε συντονιστικό έξω από τα γραφεία με το μεγαλύτερο μέρος της πορείας. Την Τετάρτη έγινε ξανά μικροφωνική στην Αγορά με μεγάλη επιτυχία, ενώ παράλληλα μαθητές μίλησαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην τηλεόραση με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις μας και την πορεία της Πέμπτης.

Η πορεία αυτή παρόλο που δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή από γονείς και καθηγητές είχε ισχυρή παρουσία μαθητών, που ήταν πολλαπλάσιοι σε σχέση με την προηγούμενη πορεία. Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη Νομαρχία, όπου ομάδα μαθητών μίλησε με τον αντιπεριφεριάρχη, που έδειξε ότι θεωρεί τα αιτήματα των μαθητών δίκαια και δεσμεύθηκε ότι δε θα  εισέλθουν δυνάμεις καταστολής στα σχολεία. Η πορεία συνέχισε κατευθυνόμενη προς τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας, όπου μαθητές συνομίλησαν επιτέλους με τον διευθυντή, ο οποίος δεν γνώριζε τα αιτήματά μας αν και αυτά είχαν γνωστοποιηθεί μέσω του κειμένου μας δύο μέρες πριν. Στις 2 ώρες συζήτησης μαζί του, ουσιαστικά δεν τοποθετήθηκε πάνω σε κανένα ζήτημα, δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, ενώ μιλούσε με ειρωνικό τόνο προς τους μαθητές και γελούσε.

Όταν δε η συζήτηση κατευθύνθηκε στο ζήτημα της εισόδου δυνάμεων καταστολής σε σχολεία, ο «κύριος» Μαραγκάκης απείλησε μαθητή λέγοντάς του «το νου σου» και δεν αρνήθηκε ότι η αστυνομία έχει θέση στα σχολεία. Παράλληλα, κάτω από τα γραφεία η πορεία συνέχιζε να φωνάζει συνθήματα, κάνοντας αισθητή την παρουσία της και πολλοί μαθητές παρενέβησαν στο κτήριο και κρέμασαν τα πανό της πορείας.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο του αγώνα, όπου γίνεται ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί λακέδες έχουν αγχωθεί από τις κινητοποιήσεις μας και αυτό φαίνεται και από τις γελοίες δηλώσεις του Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε ότι δε γνωρίζει τα αιτήματα των μαθητών και ότι κάθε χρόνο την ίδια εποχή γίνονται καταλήψεις.

Όμως φέτος αυτές οι καταλήψεις έχουν άρωμα από τις κινητοποιήσεις του ’98. Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να κάμψουμε τον αγώνα μας, αλλά αντίθετα να τον κλιμακώσουμε με σκοπό την ανατροπή του συστήματος και την αναδιάρθρωσή της παιδείας.

Τα αιτήματά μας:

Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων

Όχι στα πεδία όπως επιχειρούν να τα διαμορφώσουν σήμερα

Επαναπροσλήψεις και διορισμοί καθηγητών

Αναδιαμόρφωση των απαρχαιωμένων βιβλίων που πρέπει να παραδίδονται στην ώρα τους

Κατάργηση του MySchool (φακέλωμα μαθητών)

Καμία εισβολή αστυνομίας σε καταλήψεις και καμία σύλληψη μαθητή

Επαναφορά των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑ.Λ.

Όχι στην παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, δηλαδή τους πλούσιους

Παραίτηση όσων θέσπισαν και υποστηρίζουν αυτό το σύστημα

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 11:30 ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,

ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Δεν κατευθυνόμαστε από κανένα κόμμα ή παράταξη. Είμαστε μαθητές που αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας. Απάντηση σε όσους βιάστηκαν να μας χαρακτηρίσουν ως κομματόσκυλα, όπως ο διευθυντής ενός ΓΕ.Λ. στα Χανιά, ο οποίος έχει πληροφορίες από τον Περισσό ότι το πρώτο κείμενο του συντονιστικού μαθητών είναι του ΠΑΜΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Σε ολόκληρη την επικράτεια θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για τους πολίτες.
ΕΛΛΑΔΑ
Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διεξάγει μελέτη της κινητικής των αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 σε εθελοντές
ΕΛΛΑΔΑ
Συγκεκριμένο στέλεχος έχει αυξήσει τη μετάδοση, πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα προκειμένου να μην έχουμε νέο κύμα πανδημίας. Γιατί είναι τόσο μεταδοτικές οι μεταλλάξεις;
ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 17 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της επομένης, θα γίνει ολικός αποκλεισμός στο τμήμα της Λεωφόρου Μαραθώνος
ΕΛΛΑΔΑ
Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 375.831, 11.365 θάνατοι
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x