A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Διαγωνισμός για ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις από το ΜΙΤ

O διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition, που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece, στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων, που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας, βάσει της αρχής του «ευ αγωνίζεσθαι», ενός υγιούς και ωφέλιμου ανταγωνισμού.

Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών startups, που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία.

Αν έχετε ένα νέο συναρπαστικό προϊόν ή υπηρεσία, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό, θα έχετε την ευκαιρία να αντλήσετε σημαντικές γνώσεις και έμπρακτη καθοδήγηση, που θα οδηγήσουν την επιχείρησή σας στο επόμενο στάδιο δράσης, καθώς και να συναγωνισθείτε με τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοφυούς Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

 Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων καθώς και η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum και το MIT Technology Review. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εταιρίας τους στα επόμενα βήματά της. Ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών, που πραγματοποιεί το MIT Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.

Μέσα σε ένα γόνιμο και δημιουργικό περιβάλλον οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, να χτίσουν την ομάδα τους και να αναπτύξουν συνεργασίες, που θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στην διεθνή αγορά.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία στάδια

1) Προκαταρκτικό στάδιο: Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας σηματοδοτεί την έναρξη των αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους,  που πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι αιτήσεις στο διαγωνισμό γίνονται μέσω της πλατφόρμας www.mitefcompetition.org/greece, ξεκινούν στις 17 Νοεμβρίου, 2014, και λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, 2014. Τον Ιανουάριο, 2015, οι κριτές θα επιλέξουν τις πρώτες 25 ομάδες, που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο.

2) Δεύτερο στάδιο: Από το Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο, 2015, αξιόλογοι σύμβουλοι/μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις 25 επιλεγμένες ομάδες (mentoring & coaching). Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων σημαντικού ενδιαφέροντος, όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing, Οικονομικά/Φορολογία. Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς συνεργάτες του MITEF Greece και θα έχουν στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των επιχειρηματικών ικανοτήτων τους. Στη συνέχεια οι κριτές θα επιλέξουν τις 10 επικρατούσες ομάδες που θα περάσουν στον τελικό γύρο.

3) Τελικό στάδιο: Στα τέλη Ιουνίου, 2015 θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού. Οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν ζωντανά τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενώπιον κριτικής επιτροπής καθώς και ενώπιον του ευρύτερου κοινού που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση θα αναδειχθούν οι τρεις τελικοί νικητές.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι εταιρίες ή ομάδες που πληρούν τους παρακάτω όρους:

-Δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και έχουν αναπτύξει ή αναπτύσσουν το πρωτότυπο προϊόντος ή υπηρεσίας.

-Εταιρίες που έχουν ιδρυθεί ήδη ή ομάδες που σκοπεύουν να ιδρύσουν την εταιρία τους.
Συγκεκριμένα:
• Οι εταιρίες θα πρέπει να έχουν συσταθεί στην Ελλάδα ή
• Οι εταιρίες που έχουν συσταθεί στο εξωτερικό θα πρέπει:
α) το 50% των μελών της ιδρυτικής ομάδας να αποτελείται από Έλληνες υπηκόους
ή β) το 50% της έρευνας & ανάπτυξης να λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.

-Οι ιδρυτικές ομάδες (ανεξαρτήτως αν έχει ήδη συσταθεί η εταιρία τους ή όχι) θα πρέπει να περιλαμβάνουν 3 έως 6 μέλη άνω των 18 ετών.

-Τουλάχιστον ένα από τα μέλη της εταιρίας ή της ομάδας θα πρέπει να είναι κάτοικος της Ελλάδας.

-Εταιρίες, που έχουν ιδρυθεί έως το πολύ τρία χρόνια μέχρι και το τέλος της περιόδου εγγραφών στο διαγωνισμό, στις 31 Δεκεμβρίου, 2014.

-Εταιρίες, των οποίων η χρηματοδότηση μέχρι τις 31/12/14, δεν ξεπερνά τα 500,000€ ή τα $650,000.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους Όρους & Προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Για  περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.mitefcompetition.org/greece


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ
Η λέξη «άγχος» από μόνη της σου προκαλεί άγχος έτσι κι αλλιώς.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Μία τεράστια νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην efood
ΕΡΓΑΣΙΑ
Την οργή χιλιάδων χρηστών στο Twitter έχει προκαλέσει το παρακάτω μήνυμα που έλαβαν εργαζόμενοι στην E-food.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Απολύσεις μεταναστριών καθαριστριών/τών στον Δήμο της Αθήνας, βιασμός μετανάστριας καθαρίστριας στα Πετράλωνα,
ΕΡΓΑΣΙΑ
Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές!
ΕΡΓΑΣΙΑ
«Η πανδημία οδήγησε στην ανεργία περισσότερες από επτά εκατομμύρια γυναίκες στα κράτη της Μεσογείου»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x