A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ

 
   
Ο κεντρικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας φέτος 80 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, σε συνεργασία με τον Όμιλο Γυναικών  INNER WEEL και τον Όμιλο των νέων τους ROTARACT  οργανώνει στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, από 15 - 22 Νοεμβρίου 2014 δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για όλους τους ανασφάλιστους, πολύτεκνους, άνεργους και άπορους  Θεσσαλονικείς, σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες. Το πρόγραμμα αυτό προσφοράς και αλληλεγγύης πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, με την ευγενική συμμετοχή και προσφορά ιατρών, κορυφαίων επιστημόνων, πολλών ιατρο-φαρμακευτικών επιχειρήσεων, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, της κάρτας υγείας ΕΥ CLUB, της φαρμακευτικής BAYER και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
 
Από 15 έως 22 Νοεμβρίου όσοι Θεσσαλονικείς έχουν ανάγκη εξετάσεων μπορούν να απευθύνονται στον Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στις κτιριακές του εγκαταστάσεις (Πλ. Φαναριωτών 2, Π. ΜΕλά και Μητροπόλεως γωνία, απέναντι από τα "Ηλύσια") και να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των ιατρείων για Kαρδιολογικές εξετάσεις (ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακρόαση καρδιάς και πνευμόνων, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), για Ογκολογικές εξετάσεις (παθήσεις μαστού, χειρουργικές παθήσεις στομάχου και παχέως εντέρου, μελανώματα δέρματος), Διαβητολογικές εξετάσεις (μέτρηση σακχάρου, διατροφική - συμβουλευτική για απώλεια βάρους), Ορθοπαιδικές εξετάσεις (οστεοπόρωση, πλατυποδία, βλαισοποδία), Οδοντιατρικές εξετάσεις (εξέταση οδόντων, ούλων, στοματικής κοιλότητας στην ειδική Κινητή Μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που θα σταθμεύει στον χώρο της πλατείας Φαναριωτών 2 με γιατρούς μέλη του συλλόγου), Ουρολογικές εξετάσεις (προστάτης, ακράτεια ούρων), Εξετάσεις πλαστικής χειρουργικής (καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι του δέρματος, εγκαύματα - συγγενείς ανωμαλίες, παθήσεις άκρας χειρός, μετατραυματικές βλάβες, μετεγχειρητικές βλάβες), Οφθαλμολογικές εξετάσεις (μυωπία, πρεσβιωπία), Ακκοολογικές εξετάσεις (έλεγχος ακοής), Ωτορινολαρυγγικές εξετάσεις (λάρυγγος, στόματος, αφτιών), Γυναικολογικές εξετάσεις (γενικές εξετάσεις), Αγγειολογικές εξετάσεις (γενικές εξετάσεις), Παιδιατρικές εξετάσεις (γενικές εξετάσεις), Mικροβιολογικές εξετάσεις (Σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια), Ψυχολογικές εξετάσεις (κατάθλιψη, αλτζχάϊμερ, ψυχολογική υποστήριξη), Παθολογικές εξετάσεις (γενικές εξετάσεις),  Συμβουλευτική βάσει ευρημάτων και Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Καθημερινά κατά τις ώρες 09:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00 όσοι από τους ανασφάλιστους συμπολίτες θέλουν να εξετασθούν εντελώς δωρεάν σε έναν ή και περισσότερους από τους παραπάνω τομείς της ιατρικής επιστήμης, μπορούν να τηλεφωνούν για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς στα τηλέφωνα: 2310-266578, 2310- 533751 και 2310- 914088 ή στο 6977 621803.

 
Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε ότι "Όπως και στην περυσινή μας επιτυχημένη διοργάνωση , θα λειτουργήσει και φέτος με την υποβοήθηση πολλών φαρμακοποιών της πόλης μας και το πρώτο "Ροταριανό Φαρμακείο" που θα διαθέτει δωρεάν φάρμακα σε όσους είναι άποροι, άνεργοι, πολύτεκνοι και ανασφάλιστοι.Η προσπάθειά μας φέτος ενισχύεται με τις σημαντικότατες προσφορές μεγάλων νοσοκομείων και κλινικών της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή του Ιατρικό Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης που προσέφερε έναν μεγάλο αριθμό ακριβών εξετάσεων δωρεάν για τους ανασφάλιστους και άπορους Θεσσαλονικείς που θα γίνουν με παραπεμπτικό των γιατρών του προγράμματος μέσα στις εγκαταστάσεις του, με πλήρη και υψηλή ιατρική και τεχνολογική επιστημονική υποστήριξη. Όπως η προσφορά της φαρμακευτικής BAYER που προσέφερε ένα πακέτο 500 εξετάσεων διερεύνησης του ζαχαρώδους διαβήτη. Όπως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης που διαθέτει γιατρούς μέλη του για την καθημερινή λειτουργία της Κινητής Μονάδας του που θα βρίσκεται στον χώρο της πλατείας Φαναριωτών όλες τις μέρες και τέλος την κάρτα υγείας "ΕΥ CLUB" που στηρίζει τα μέγιστα την προσπάθειά μας αυτή. Εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα προσφοράς και αλληλεγγύης που σκοπό έχει να συμβάλει στην ανακούφιση εκείνων που ιδιαίτερα επλήγησαν αυτά τα δύσκολα χρόνια για όλους μας από την οικονομική κρίση."
 
Την επίσημη έναρξη της Εβδομάδας Προληπτικής Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 15/11/2014 στις 12:30 το μεσημέρι, θα κάνει στις εγκαταστάσεις του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου. Στην εκδήλωση αυτή, θα παρευρεθούν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης  Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές, πρόξενοι και εκπρόσωποι μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης. Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετέχει και η χορωδία της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης" υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Μπάσογλου.
 
Την ίδια ημέρα εξ άλλου, στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης παραθέτει  π ρ ο ς   τ ι μ ή ν   της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αικατερίνης Παπακώστα - Σιδηροπούλου  επίσημο δείπνο-ομιλία με κεντρική ομιλήτρια την ίδια και με θέμα που άπτεται των σημαντικότατων ζητημάτων υγείας που απασχολούν σήμερα τον κλάδο, αλλά και την κάθε Ελληνική οικογένεια. Στην εκδήλωση αυτή είναι προσκεκλημένες οι Αρχές της πόλης, επιχειρηματίες του κλάδου υγείας και φαρμάκων, κλινικάρχες και διευθυντές εκπροσώπους – ιατρούς όλου του τομέα της δημόσιας υγείας. Στο πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνεται και η εμφάνιση του διεθνούς φήμης τενόρου Φίλιππα - Τζών Μοδινού τον οποίο θα συνοδεύσει στο πιάνο ο γνωστός μαέστρος της διεθνούς φήμης χορωδίας "ΑΡΜΟΝΙΑ" Θεσσαλονίκης δικηγόρος κ. Νίκος Κυριακού.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Ενδυναμώνοντας τις φωνές των ανθρώπων που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες
ΥΓΕΙΑ
Θεαματικά αποτελέσματα στην αλλαγή (λέπτυνση) φωνής προσφέρει η νέα ενδοσκοπική μέθοδος με τη χρήση CO2 laser
ΥΓΕΙΑ
Τα νεότερα δεδομένα για την μετάλλαξη Όμικρον αναπτύχθηκαν από καταξιωμένους επιστήμονες στο 3o Webinar, του ΕΚΠΑ
ΥΓΕΙΑ
Έφτασε το τέλος της χημειοθεραπείας; Θα την αντικαταστήσει η ανοσοθεραπεία;
ΥΓΕΙΑ
Προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας
ΥΓΕΙΑ
Για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα σύμπτωμα προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x