A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

[email protected] Tηλ.: 2109631950
Ελληνικό, Ελλάδα
"Σκοπός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ή ΜΚΙΕ όπως μας αρέσει να το λέμε, είναι να προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς. Αποτελεί δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και στόχος του ιατρείου είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο.  

Το ΜΚΙΕ και οι εθελοντές του δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση ότι μπορούν, αλλά και ούτε θέλουν, να υποκαταστήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας.  Αντιθέτως παλεύουμε για να είναι ανοιχτό σε όλους το δημόσιο σύστημα υγείας και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η ιδέα της δημιουργίας του ΜΚΙΕ «ανήκει» στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα ο οποίος πλαισιώθηκε από μια μικρή ομάδα 6 ατόμων που γνωρίστηκαν μερικούς μήνες πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του ’11.  Η μικρή αυτή ομάδα ανδρώθηκε στο Σύνταγμα και μέσα από τις ζυμώσεις που έγιναν εκείνο το καλοκαίρι στην πλατεία η ιδέα να αντισταθούμε έμπρακτα έπεσε στο τραπέζι από τον Γιώργο Βήχα.  Τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει η προσπάθεια. Σε μια παρέα λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας του στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο του ’11 μας είπε «κανένας Έλληνας δεν πρέπει να πεινάσει, κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει χωρίς γιατρό».  Ο Γιώργος Βήχας μαζί με την μικρή, αρχικά, ομάδα εθελοντών, πλησίασε τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και ο Δήμος με μεγάλη προθυμία αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά στην υλοποίηση αυτής της ιδέας και στην πορεία η μικρή αρχική ομάδα έγινε μεγαλύτερη. Ο χώρος του Ελληνικού  επιλέχθηκε γιατί υπήρχαν  στην παλιά Αμερικάνικη βάση οι εγκαταστάσεις, για να βρει στέγη το κοινωνικό ιατρείο, αλλά και  γιατί οι χώροι και  τα κτήρια γύρω από αυτό  δίνουν την δυνατότητα, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, να οργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων υποστηρικτικού κυρίως – προς το έργο του ιατρείου– χαρακτήρα.   

Η ονομασία του ιατρείου υποδηλώνει τον Μητροπολιτικό χαρακτήρα του, παράλληλα με την θέληση των εθελοντών του ο χώρος του παλιού αεροδρομίου να λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα ολίγων. 

Το ΜΚΙΕ  χτίστηκε και λειτουργεί πάνω σε  τρεις πυλώνες :
1)      Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές από κανέναν.
2)     Δεν επιτρέπει την παραμικρή κομματική εμπλοκή εντός της λειτουργίας του ή στις δραστηριότητες του.
3)      Δεν διαφημίζει κανέναν για την όποια δωρεά κάνει.

Με βάσει λοιπόν αυτούς τους πυλώνες :
- Δέχεται δωρεές μόνο σε είδος ή υπηρεσίες.
- Δεν αφήνει κανένα κόμμα ή παράταξη να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα της δουλειάς των 200 εθελοντών του
- Όλοι οι δωρητές, πολίτες, εταιρίες, οργανώσεις κλπ. βοηθάνε το ΜΚΙΕ με τον μοναδικό όρο ότι το ίδιο το ιατρείο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τους διαφημίσει.  Οι μοναδικές αναφορές σε ανακοινώσεις μας σε φυσικά πρόσωπα ή οργανώσεις έχουν να κάνουν με την δημόσια φύση της λειτουργίας τους ή το δημόσιο καλό.  Ποτέ δεν θα διαβάσει κάποιος δημόσια ανακοίνωση μας με αναφορά σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή ΙΔΙΩΤΗ που μας βοήθησε.  Και πιστέψτε μας, μας βοηθάνε πάρα πολλοί πολίτες, φορείς αλλά και εταιρίες.Το ιατρείο δεν χρηματοδοτείτε από ΚΑΝΕΝΑΝ (πέραν των λειτουργικών εξόδων που καλύπτει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης).  Το άτυπο ταμείο μας δέχεται χρήματα μόνο από τους εθελοντές μας, τα οποία και χρησιμοποιούμε για να καλύπτουμε τις καθημερινές ανάγκες του ιατρείου μας, δηλαδή εμείς οι εθελοντές του το χρηματοδοτούμε.  

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται στο έπακρο η αυτοτέλεια και η ανεξαρτησία μας.  Δίνουμε μεγάλη βάση στην διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα δραστηριότητας μας.  Όλες οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά και το ανώτατο όργανο του ιατρείου είναι η συνέλευση του, που αποφασίζει για όλα τα καίρια θέματα.  Όλοι οι εθελοντές είναι ίσοι και οι όποιες αρμοδιότητες δίδονται για καθαρά οργανωτικούς σκοπούς.Διεύθυνση Ιατρείου 

Εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης, 200μ μετά την Τροχαία Ελληνικού στο αριστερό σας χέρι., ακριβώς δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. ΠΡΩΙ/ΜΕΣΗΜΕΡΙ: (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) ΑΠΟΓΕΥΜΑ/ΒΡΑΔΥ: (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00)Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ξεκινάει διεθνή καμπάνια ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών μέσω της σελίδας του AVAAZ. Σκοπός της καμπάνιας μας είναι να ανατραπούν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές που εφαρμόζει η Ελληνική κυβέρνηση στο δημόσιο σύστημα υγείας, με την εντολή της Τρόικας (που αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και να κάνουμε γνωστό το δράμα που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας.

Οι υπογραφές που θα συλλέξουμε θα αποσταλούν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και κυρίως στην Ε.Ε., την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελληνική κυβέρνηση.

Ήρθε η ώρα οι πολίτες να δείξουμε την δύναμη μας και να κάνουμε όλους τους παραπάνω να μας ακούσουν. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τους αριθμούς και το χρήμα!"

http://mki-ellinikou.blogspot.gr/2013/09/avaaz.html
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ